Lehetséges a COVID-19 fertőzés korai előrejelzése okosórákkal?


Lehetséges a COVID-19 fertőzés korai előrejelzése okosórákkal?
A Duke Egyetem kutatói – a CovIdentify projekt keretében – vizsgálják azon feltevésük életképességét / megvalósíthatóságát, mely szerint a testen hordott „okos eszközök” (pl. okosórák) hadba állíthatók lehetnek a COVID-19 fertőzöttség korai előrejelzése érdekében.

A projekt keretében megvizsgálják, hogy a testen viselt okoseszközökből (órák, fitnesz karkötők stb.) származó egészségügyi információk – mint pl. alvásminőség, aktivitás intenzitás, pulzus, vérnyomás, oxigén szint stb. – alkalmasak-e az újtípusú koronavírus fertőzés korai kimutatására. Jelenleg a kutatásban részt vevő önkéntes alanyok toborzása zajlik. A tervek szerint hamarosan megjelennek iOS és Android alapokon is azon applikációk, melyek begyűjtik és továbbítják a résztvevők okoseszközökből kinyert egészségügyi adatait, melyet kiegészítenek egy napi szintű online (egészségi állapotot vizsgáló) kérdőív kitöltésével. A kutatók reményei szerint a vázolt módszerrel megállapítható lesz, hogy a betegség tünetei és a biometrikus adatok között létezik-e releváns kapcsolat.

Forrás: Duke University - Pratt School of Engineering

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya