RIEL bemutató és teszt: Hikvision testhőmérsékletre optimalizált hőkamerák


RIEL bemutató és teszt: Hikvision testhőmérsékletre optimalizált hőkamerák
A Hikvision emberi testhőmérséklet mérésre specializált eszközei akár 0,3 °C fokos pontossággal képesek meghatározni egy személy testhőmérsékletét ún. feketet test együttes alkalmazásával. Amennyiben ilyen segédeszköz nem része a mérő rendszernek, úgy 0,5 °C pontosságot lehet elérni.

Az ilyen eszközök alkalmazása nagyban megkönnyítik az ellenőrzést és lázas emberek kiszűrését, mivel egyetlen másodperc alatt képesek eredményt adni, emellett akár több, 10-15 személy egyidejű adatait is képesek megjeleníteni. Ezenkívül nem igényelnek semmilyen kontaktot, nagy távolságból biztonságosan elvégezhető az előzetes szűrés.

A teshőmérséklet mérő hőkamerák pontosabb kalibráláson esnek át, mint a hagyományos hőkamerák, mérési tartományuk 30-45 °C közötti tartományra esik, ez biztosítja, hogy a hagyományos hőmérséklet mérő kamerákhoz képest (±2 °C mérési hiba) pontosabbak.

A látható fényű kamera rendelkezik arc észlelés analitikával, mely azt teszi lehetővé, hogy a kamera csak annak az objektumnak (arc) a hőmérsékletét mérje és vegye figyelembe a kamera riasztás esetén, amit valóban mérni kell. Ezzel kiszűrhetők egyéb meleg hőforrások, pl. forró káve, tea okozta téves riasztások.
Maszk, illetve szemüveg viselése nem zavarja meg az analitikát.

Az eszközök természetesen nem rendelkeznek olyan pontossággal, mint egy kézi hőmérő, így csak előszűrésre alkalmazható, a gyanús eseteket minden esetben egy kalibrált orvosi műszer alkalmazásával kell ellenőrizni.

Olvasd el teljes tesztünket, amelyben bemutatjuk a Hikvision testhőmérséklet mérésre javasolt megoldásokat, kollégáink által felvett teszt videókkal kiegészítve.





Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai