A Bosch bemutatja az első teljesen nyílt kameraplatformját

Az INTEOX új szintre emeli a biztonság- és védelmipar világát

A Bosch bemutatja az első teljesen nyílt kameraplatformját
Az INTEOX új szintre emeli a biztonság- és védelmipar világát. Ez az első teljesen nyílt platform, amely példátlan szabadságot biztosít a felhasználóknak, rendszerintegrátoroknak és alkalmazásfejlesztőknek az innovációhoz és a testre szabáshoz.

 • Ötvözi a Bosch beépített mesterséges intelligenciáját (Intelligent Video Analytics) és a gyakran használt nyílt operációs rendszert (OS)
 • Innovációra született és határok nélkül testre szabható alkalmazások, szoftverek és szolgáltatások szabad integrálásával
 • A Bosch minőségi alapelveinek megfelelően tervezve


 • Átformálja a biztonság és védelem jövőjét

  Ahogyan a világ egyre inkább hálózatba kapcsolttá válik, a tárgyak internete (IoT) úgy teremt újabb és újabb lehetőségeket egyének és vállalatok számára egyaránt. A biztonság- és védelemiparnak is alkalmazkodnia kell a technológia fejlődéséhez, ha teljes mértékben ki akarja használni az IoT adta lehetőségeket. A Bosch épp ezt a potenciált kihasználva alkotta meg az INTEOX platformot. Az INTEOX ötvözi a Bosch beépített videoanalitikáját (IVA), a kimagasló teljesítményt és a gyakran használt nyílt OS-t, amelyre alkalmazások és szoftverek is biztonságosan integrálhatók. Az új erőteljes platform támogatja a legújabb technológiákat is, mint például a neurális hálózatokon alapuló analitikát, a gépi tanulás következő szintjét és a mesterséges intelligenciát. Az INTEOX lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztőknek és az integrációs partnereknek, hogy kihasználják a beépített intelligencia adta lehetőségeket és könnyen, korlátok nélkül kifejlesszék a közös nyelven alapuló szoftver-alapú alkalmazásokat. A rendszerintegrátorok testre is szabhatják biztonsági megoldásaikat alkalmazások hozzáadásával és az INTEOX kamerákba történő telepítésével az egyedi és sokszor változó ügyféligények kielégítésére. „Az INTEOX kamerák kifinomult érzékelőkként működnek. A beépített intelligens videoanalitika (IVA) segítségével értékes adatokra tehetünk szert, amelyeket számtalan módon elemezhetünk és használhatunk fel - a határokat csak a fantáziánk szabja. A Bosch támogatja a legmagasabb szintű adatbiztonságot és a magánélet védelmét, mindezt a tőle megszokott egyszerűséggel és minőséggel.”- mondta Michael Seiter, a Bosch Video Systems and Solutions üzletágért felelős alelnöke.

  A nyílt platformok már bizonyítottak a számítógépes és mobiltelefon piacon, ahol a szoftverek és alkalmazások a mindennapi élet szerves részévé váltak. Az alkalmazások többek között információval látnak el, valós idejű kommunikációt és kapcsolódást biztosítanak, hozzájárulnak a produktív munkavégzéshez és leegyszerűsítik a mindennapi feladatokat. Ezeket az előnyöket most már a biztonsági kamerákhoz is társíthatjuk, a nyílt platform segítségével pedig a fejlesztők és integrátorok együtt dolgozhatnak az ügyfelük üzleti kihívásain.

  Az INTEOX kameraplatform a MIC, AUTODOME és FLEXIDOME kamerák egy teljesen új sorozatában fog futni, valamint a DINION fix és mozgó kameráiban, amelyeket egy nyílit IoT infrastruktúra támogat. A Bosch egyik start-up vállalata, a Security and Safety Things GmbH fejlesztésével ez az IoT infrastruktúra négy pillérrel rendelkezik:

 • Android Open Source Project-en alapúló nyílt OS, biztonsági és védelmi igényekre szabva.
 • Alkalmazásközpont, amelyen keresztül elérhetőek az alkalmazásokra vonatkozó információk, böngészhető a nyilvános áruház és megvásárolhatók a kész alkalmazások az összes INTEOX kamera számára.
 • Weboldal az alkalmazásfejlesztők és a tervezők számára, amely információkat és eszközöket kínál az alkalmazások fejlesztéséhez és teszteléséhez.
 • Eszközkezelő portál, amely megmutatja az alkalmazások és eszközök állapotának statisztikáit, és lehetővé teszi az alkalmazások egyszerű kezelését.


 • Az INTEOX kamerák az IoT infrastruktúrával együtt lehetővé teszik az alkalmazásfejlesztők, rendszerintegrátorok, integrációs partnerek és más piaci szereplők számára, hogy ügyfélspecifikus alkalmazásokat készítsenek és egyszerűen beillesszék őket az INTEOX kamerákba. „Az INTEOX olyan innovációt fog táplálni, amely jelenleg a vállalatok mozgásterén kívül esik. A nyitott kameraplatform bevezetése felgyorsítja az egész biztonsági és biztonságipar növekedését és fejlődését” – mondta Seiter.

  Az első INTEOX alapon futó kamerák 2020 júliusában várhatók.

  További információ IDE kattintva elérhető.  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Búcsú a 106-osoktól
  Olvasta már?
  Búcsú a 106-osoktól