Ampulla, töltött fánk, akkumulátor

Biztonsági röntgengépek szokatlan szerepben

Ampulla, töltött fánk, akkumulátor
Törött ampulla, töltetlen fánk, hiányzó akkumulátor: a legtöbb esetben a vásárló lesz az, aki szembesül az ilyen bosszantó helyzetekkel, az igazi problémát viszont a gyártónak, a márka megítélésének okoznak. A fogyasztói bizalom mindennél fontosabb, így a termékek tökéletességét, teljességét és érintetlenségét ellenőrizni, biztosítani és vitás helyzetben, igazolni is kell.


A roncsolásmentes vizsgálatokhoz, az érintés-, vagy a felbontásmentes minőségellenőrzésekhez egyre gyakrabban alkalmazzák a nagyfelbontású csomagröntgenek kifinomult és sokoldalú képességeit. Egy validált, a gyártási folyamat és a logisztikai lánc közé illesztett biztonsági röntgenberendezés kiválóan alkalmas az utólagos ellenőrzési vagy mintavételezési eljárásokhoz, de a szállítmányok garanciális biztosítása is egyszerűbben oldható meg a segítségével. Az utólagos, kézzel végzett termékvizsgálat vagy ellenőrzés sok szempontból kockázatos eljárás, ugyanis a manuális átvizsgálás nyomokat, esetenként maradandó sérüléseket hagy a csomagolásokon. A gyógyszerek esetében különösképp, nem csak a vonatkozó előírások és szabványok, hanem a felhasználói bizalom miatt is, az eredeti és érintetlen csomagolás az egyik legalapvetőbb feltétele a készítmények forgalomképességének.

A gyógyszergyártás a GMP, a Good Manufacturing Practice, azaz a „jó gyártási gyakorlat” irányelvét követi, amelynek két alapvető pillére a hatékony gyártási eljárás és a rendszeres, alapos ellenőrzés. A gyártási vagy ellátási lánc megfelelő pontjába vagy lépéséhez illesztett röntgenberendezés minőségbiztosítási szempontból hatalmas előrelépést jelent bármilyen termék esetében, ahol a teljesség és a tökéletesség alapvető feltétel. Az újszerűnek számító eljárás segítségével nem csak jelentős költségmegtakarítást lehet elérni, hanem minimalizálni lehet a hiányokból, sérülésekből eredő anyagi és reputációs kockázatokat.

Ennek ismeretében egyértelmű, hogy a gyártási és ellátási folyamatban megfelelő helyre implementált nagyfelbontású csomagröntgennel végzett automatikus ellenőrzésnek nincs alternatívája: érintésmentes, gyors és egyszerű az eljárás. A röntgenes termékvizsgálat a másodperc töredéke alatt megtörténik, de különböző kiszerelésű és halmazállapotú (por, gél, folyadék) termékeket is eredményesen meg lehet vizsgálni. Például egyértelműen megállapítható az is, ha egy ampulla eltört vagy kifolyt, vagy éppen az akkus csavarbehúzó készletből csak pont az akkumulátor hiányzik.

Egy intelligens képelemző szoftverrel felruházott csomagvizsgáló röntgenberendezés nem csak az utólagos termékátvizsgálás, hanem a logisztika területén is kitűnő segéderő. A beérkező áruk csomagolásának sérülésmentessége és a termékek hiánytalansága egyszerűen és gyorsan, egyes esetekben pedig automatizáltan ellenőrizhető. A gép által készített képek digitális formában tárolhatók és mellékelhetők a szállítási okmányokhoz, így egy esetleges későbbi reklamáció esetén bizonyítható a berakodás előtti állapot.

A mostanra elért technológiai fejlettséggel, a nagyfelbontású képalkotás és a mesterséges intelligencia képességével a biztonsági röntgenberendezések olyan ágazatokban is képesek nagyszerű és szokatlan megoldásokat nyújtani, ahol eddig szóba se került az alkalmazásuk. A folyamatos fejlesztéseket és a legmagasabb technológiai színvonalat kikényszerítő légiipari biztonsági követelmények bármilyen termelő ágazat legmagasabb szintű szabványait, vagyis az annak megfelelést is kikényszerítik a biztonsági röntgenberendezések teljesítményéből. Ezek közül kiemelt helyen szerepel a gyógyszeripar, amely mind gyártási, mind minőségbiztosítási szempontból a legszigorúbb előírásoknak kell, megfeleljen. A röntgenberendezés nem csak utólagos ellenőrzésre, de akár a csomagolásfejlesztés támogatására, esetlegesen validálására is alkalmas lehet. A minőségbiztosítási szervezeten kívül a kiszerelő üzemek, csomagoló gyáregységek, a termék és csomagolásfejlesztési osztályok, a logisztika is mind-mind jelentős megtakarítást és magasabb szintű termékbiztonságot érhetnek el a biztonsági röntgenberendezések intelligens képességeinek megfelelő alkalmazásával.

A Smiths Detection német precizitással gyártott röntgenberendezései és megoldásai magas szinten szolgálják ki az említett igényeket és nyújtanak költséghatékony megoldást egyszerre.

ZNZ Preventive Technologies

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Tolókapu vagy úszókapu? Mi a különbség, és melyiket válaszd?
Olvasta már?
Tolókapu vagy úszókapu? Mi a különbség, és melyiket válaszd?