A beléptetés jelene és jövője

Felhő alapú IoT beléptető M2M kommunikációval

A beléptetés jelene és jövője
Nézzünk meg néhány alapvető fogalmat!

Felhő (Cloud): Interneten keresztül elérhetővé válnak a „felhőben” a távoli helyeken tárolt számítási szolgáltatások, például szerverek, szoftverek, adattárolók, adatbázisok, hálózatkezelés, adatelemzés és az automatizált intelligens megoldások. Az igénybevett szolgáltatások rugalmasan módosíthatók, mindig az igénybevett szolgáltatásokért kell fizetni, így optimalizálhatóak az üzemeltetési költségek. Felhő szolgáltatást ma már szinte mindenki használ a mindennapokban, gondoljunk csak az eRecept vagy bizonyos e-mail szolgáltatásokra (pl. gmail, freemail), de a közösségi oldalakra feltöltött fényképek és videók tárolása is a felhőben történik, hogy csak néhányat említsünk.

IoT (Internet of things): magyarul a dolgok internetének nevezték el. Olyan különböző, de egyértelműen, egyedileg azonosítható elektronikai eszközöket jelent, melyek lényegi információk felismerésére képesek, és azok egy internet alapú hálózaton másik eszközökkel kommunikálnak, vagyis az eszközök összekapcsolódnak.

M2M (Machine-to-Machine) technológia: olyan adatáramlást jelent, mely emberi közreműködés nélkül, gépek között zajlik. A kommunikáció minden olyan gép között létrejöhet, amely a megfelelő technológiával van ellátva ahhoz, hogy bekapcsolható legyen a rendszerbe. Mivel hatalmas adatmennyiséget kell a folyamat során értelmezni és tárolni, az M2M olyan fejlődő technológiákra támaszkodik, mint a felhőalapú számítástechnika, big data feldolgozás és GSM alapú mobil kommunikáció, vagyis nem az internet és a wifi.

Big Data (Óriási adatbázisok): Nagy mennyiségű, nagy sebességgel változó és nagyon változatos, komplex adatok feldolgozásáról szól, melyeket a hagyományos adatbázis-menedzsment eszközökkel nagy nehézséggel lehetne feldolgozni. A Big Data olyan komplex technológiai környezetet biztosít, mely lehetővé teszi fenti adatállományok könnyű feldolgozását.

Az Accessium (ejtsd: ekszesszium) vállalkozásunk az új technológiák adta lehetőséget ragadtuk meg, és a felhőt, a dolgok internetét (IoT), a gép és gép (M2M) kommunikációt és a Big Data adatok elemzését egybegyúrtuk, szem előtt tartva, hogy a rendszer biztonságos legyen, egyszerű legyen működtetni, és alacsonyak legyenek a beruházási költségek. Megoldásunk alapötlete az volt, hogy meg akartunk szabadulni az olyan zavaró tényezőktől, melyek csökkentik a biztonságos és folyamatos működőképességet. Csökkenteni akartuk a kábelezés mennyiségét, nem akartunk szervereket, belső hálózatot és USB portot sem használni, hogy növeljük a rendszer biztonságát. Olvassa el cégismertetőnket IDE kattintva.

A beléptető rendszereknek egyre több kihívással kell megbirkózniuk, melyek legyőzéséhez innovatív ötletek, világszínvonalú technológiák és csapatmunka szükséges, hogy csak néhányat említsünk. Riasztó, CCTV, REST API* integráció egyre több megrendelő igénye, mely versenyelőnyt biztosít azoknak, akik ezt biztosítani tudják!

*REST API: lehetővé teszi az összes fejlesztés elérhetőségét harmadik fél számára (pl. vállalatirányítási rendszerek). A rendszerbe kerülő adatok online módban folyamatosan szinkronizálásra kerülnek.

A legújabb technológiák használata, hosszú távú megbízhatóságot, költséghatékonyságot és így versenyelőnyt biztosít. A Felhő alapú beléptető rendszerek egy új korszakot nyitnak a beléptetés világában.

Az Accessiumnál több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezünk a biztonságtechnikában, 10 éve foglalkozunk fenti technológiákkal, beléptető rendszerünket pedig 9 évvel ezelőtt indítottuk útjára. Beléptető rendszerünk már 2015-ben 8 országban díjnyertes lett, fejlesztéseinknek köszönhetően (melyről IDE kattintva olvashat) azóta is folyamatosan ott vagyunk a világ szakmai élvonalában.

Folyamatosan és bátran vállaljuk a nemzetközi megmérettetéseket, így megoldásainkat, és cégünket folyamatosan benevezzük a nemzetközi versenyekre, ahol minden évben jól teljesítünk. Az egyik versenyről IDE kattintva olvashat.

Minden újítás ismeretlen, ami félelmet, és így ellenvetést, kifogást generál. A felmerült és jól feltett kérdések hasznosak, és segítik az újdonság megismerését! Az ismeretlentől való félelmet felváltja a megismerés, az elfogadás, majd a tapasztalat.

A technológia fejlődése utat nyit a felhő, az M2M, és az IoT használatára, melyet egyre több vállalat felismer, és kezd fejleszteni ebben az irányban, hiszen ez a jövő.De miért jó a felhő, miért ez a jövő?

A fejlesztéseket azért kezdtük el ebben az irányban, mert tapasztaltuk a beléptető rendszernél jellemző hibákat, és szerettük volna ezeket kiküszöbölni. A helyszínen üzembehelyezett szerverek és számítógépek üzemeltetési problémákat okozhatnak, időszakos karbantartási és hibajavítási feladatokat, és költségeket rónak az üzembentartó nyakába.

Megoldásunk nem igényli ezeket a folyamatokat, hiszen a szervert és a szoftvert mi felügyeljük, vagyis nem csak eszköz és szoftver gyártók vagyunk, hanem üzemeltetők is, ezekkel a technológiákkal és tapasztalatunkkal hibamentes üzemeltetést tudunk biztosítani. A szervereink védett, TIER 3-as minősítésű szerverbankokban vannak elhelyezve, melyek több országban találhatóak.

Szolgáltatásainkat alacsony havi díjban biztosítjuk, ami magában foglalja a supportot, távoli segítségnyújtást, hibadetektálást, beavatkozást, és az esetek nagy részében a távoli hibajavítás is lehetővé válik, így a helyszíni kivonulás minimalizálható, és gyorsabb, hatékonyabb beavatkozást tesz lehetővé.

A szolgáltatás igénybevételének havidíja tapasztalatunk, és számításaink szerinte nem éri el az online beléptető rendszerek üzemeltetési, karbantartási, szoftverfrissítési és egyéb felmerülő díjainak összegét. A beruházási költségen felül mindig tervezni kell a hosszú távú költségeket is, csak így lehet megfelelő döntést hozni.

Beléptető, munkaidő, és vészkiürítési rendszerünk havidíjas üzemeltetésének másik nagy előnye, hogy folyamatosan biztosítjuk, garantáljuk az átadott rendszer hosszú távú működőképességét, működési probléma felmerülése esetén, ingyenes hibafeltárás és javítás, elektronikai eszközeinkre pedig élettartam garancia biztosított.

Rendszerink működéséhez szerverrendszereket alkalmazunk, vagyis több országban elhelyezett, biztonságos szervereken futnak az adatok, így biztosítjuk a redundáns működést. Hagyományos beléptető rendszereknél a szerverek/számítógépek redundáns működésének biztosítása további beruházási költséget jelent a beruházó számára.

További előnyként jelentkezik még, hogy nem kell beruházni szerverbe, operációs rendszerbe, és nem kell időszakosan új szoftvereket vásárolni, azért, hogy a legújabb fejlesztések is eljussanak a felhasználóhoz. Ezek a díjak ráadásul előre nem tervezhetőek. Az Accessium havi díja tartalmazza a fenti szolgáltatásokat, díjunk előre tervezhető, ez volt az egyik célunk, ráadásul a rendszer használata nagyon alacsony áramfogyasztással működőképes, így ezen a költségen is lehet spórolni. Kifejlesztett célhardvereinken célszoftverek futnak, melyeket mi fejlesztünk, így a stabilitás hosszú távon biztosított.Az ügyfél rendszere bármilyen web böngésző használatára alkalmas eszközről elérhető, telepítési folyamatok nélkül, szinte azonnal és biztonságosan távoli eléréssel használható. Fontos, hogy az ügyfél rendszere teljes körűen, bármilyen eszközről, bárhonnal elérhető a felhasználóhoz beállított jogosultsági szintnek megfelelően. A vezérlő óra szinkronizálása folyamatos és automatikus, ezzel kapcsolatos problémák nem merülnek fel.

Tapasztalatunk szerint az egyik leggyakrabban felmerülő biztonsági kockázat az elveszett kártyák kitiltása/menedzselése, mely rendszerünk használatakor távolról, bármikor, bármilyen web böngésző használatára alkalmas eszközről, a jogosultsági szint ellenőrzése után gyorsan megoldható. A teljes rendszeren való kitiltás még nagyon nagy rendszereknél is maximum néhány percet vesz igénybe.

- Az eAccess megoldása biztosítja az ügyfeleknek, hogy mindig a legújabb szoftver fusson a vezérlőkön és a felhasználó is a legújabb szoftvert használja rendszerének menedzselésére. A szoftverek frissítése távolról történik, így a felhasználónál működő beléptető rendszer mindig a legújabb szoftvert használja.
- A beléptető rendszerek helyi működtetéséhez számítógépre/számítógépekre, szoftverre/szoftverekre, távoli elérés esetén pedig további informatikai eszközök beruházására és hosszú távú fenntartására van szükség. Az eAccess beléptető rendszernek nem kell helyi számítógép vagy szerver, és így nincs szükség helyi informatikai eszközök használatára sem.
- Az eAccess rendszerében használt elektronikai eszközök úgy lettek tervezve, hogy strapabírók, hosszú távon megbízhatóak és működőképesek legyenek. Hiszünk megoldásainkban, így az elektronikai eszközeinkre élettartam garanciát biztosítunk.
- A beléptető rendszer bővítése egyszerű és költséghatékony, a meglévő rendszer leállítása nélkül, annak folyamatos működése alatt lehet a rendszert további vezérlőkkel, olvasókkal bővíteni.
- A havidíj biztosítja ügyfeleinknek a szoftverfrissítéseket és a folyamatosan magas színvonalú működőképességet, hiszen egy a célunk, vagyis a hosszú távú, napi szintű működőképesség.
- Egyre elterjedtebb az irodaházakban a beléptető rendszerbe integrált liftvezérlés, melyhez, olvasók, modulok és programozás szükséges. A beléptető rendszer költségvetésében általában nem szerepel az úszókábelek anyag és telepítési munkadíja, amit a beruházónak ki kell fizetnie, és markánsan megnöveli a teljes költséget. Az eAccess megoldása képes úszókábel használata nélküli liftvezérlésre, megadott jogosultságok alapján, így jelentősen csökken a teljes beruházási költség, ami csak akkor derül ki, ha a döntéshozó figyelembe veszi a többi rendszernél felmerült járulékos költségeket is.

A beléptető rendszerek kiírásai általában excel táblázatokba kerülnek, melyek beárazva kerülnek a döntéshozók elé. Beléptető rendszer ár kerül szembe beléptető rendszer árával, jobb esetben azonos műszaki tartalommal! Mi szakítunk ezzel a hagyománnyal, és azt mondjuk, hogy a teljes beruházási költséget a hosszú távú fenntarthatósággal együtt kell figyelembe venni. Ezek együttese kell, hogy a döntés alapját adják. A Felhő alapú IoT beléptető M2M kommunikációval beléptető rendszer új irányt képvisel a beléptető rendszerek világában. Segítünk, hogy megismerje, legyen beruházó, telepítő vagy viszonteladó. Küldje el nekünk kérdéseit az info@accessium.eu e-mail címre, és a kérdésekre e-mailen illetve következő cikkünkben fogunk válaszolni! Viszonteladóink támogatása az egyik legfontosabb szempont jelenleg, így mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot!

Folyamatosan tartjuk rendszerünk műszaki bemutatóját online keretek között. Az akademia@accessium.eu e-mail címen jelezze jelentkezési szándékát.

Tegyen velünk egy próbát, és egyeztessünk az aktuális beléptető rendszerről, díjmentesen és kötelezettség nélkül küldjük el ajánlatunkat!

Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera
Olvasta már?
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera