Élesedő ellentétek az arcfelismerő technológiák kapcsán


Élesedő ellentétek az arcfelismerő technológiák kapcsán
Míg a civil szervezetek és számos állami / szövetségi intézmény (úgy az USA-ban, mint az EU-ban) kifejezi azon meggyőződését, hogy az arcfelismerő megoldások alkalmazását erőteljesen korlátozni (egyesek szerint tiltani) szükséges, addig határok védelméért, a légiközlekedés biztonságáért felelős, valamint egyéb rendvédelmi szervezetek részéről egyre erősebb igény fogalmazódik meg hatékony arcfelismerő rendszerek üzembe helyezésére.

Legutóbb az amerikai (USA) Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) egyik biztosa (Rohit Chopra) fejezte ki azon személyes meggyőződését, hogy az említett megoldások alkalmazását erőteljesen korlátozni szükséges, felszólítva jogalkotók figyelmét a törvényhozók figyelmét a fejlesztők elszámoltathatóságának fontosságára. Emellett Chopra úr jelezte, hogy felszólították a ParavisionAI-t, hogy semmisítse meg minden olyan fejlesztését, melyet az Everalbum (fotómegosztó/-tároló) megoldás törvényellenes felhasználásán alapul (az FTC-nek ezen túlmenően nincsenek jogosítványai). A ParavisionAi illetékesének nyilatkozata szerint, a cég már felhagyott az említett gyakorlattal, így az FTC határozata nem érinti a céget.

Forrás: IPVM / ParavisionAI

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A BUD Security Kft. ajánlata
Olvasta már?
A BUD Security Kft. ajánlata