Viken Detection, HBI visszaszóródásos röntgenkészülék


Viken Detection, HBI visszaszóródásos röntgenkészülék
Forgalmazó: Z&Z Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: Viken Detection


A Viken Detection HBI a visszaszóródásos röntgenkép-alkotás módszerével rejtett tárgyak felderítésére alkalmas például egy gépjármű karosszériájában, gumiabroncsban, autóülésben, poroltó készülékben, vagy padlóban, mennyezetben, válaszfalban, hajófenékben, kannában, olajoshordóban stb. Fegyverek, robbanóanyagok, készpénz vagy csempészáru megtalálásához hatékony segítség, ha nincs lehetőség egy detektorpanel elhelyezésére a vizsgált felület mögött.



TÜKRÖM, TÜKRÖM SZKENNELD NÉKEM...

A visszaszóródásos röntgenkép-alkotás rejtett tárgyak, például fegyverek, robbanóanyagok, készpénz vagy csempészáru felderítéséhez és megtalálásához hatékony segítség.


A visszaszóródásos, azaz a „backscatter” elven működő röntgenkészülék a hagyományos biztonsági röntgengépekhez képest más elven működik. A hagyományos röntgen a képet a vizsgált tárgyon átjutott röntgensugárzás elnyelődése alapján jeleníti meg, míg a visszaszóródásos röntgenkészülék a visszaverődő sugárzást érzékeli, és ez alapján jeleníti meg a szemmel nem látható objektumot.

A Viken Detection kézi röntgenrendszere megmutatja az autó karosszériája mögött, vagy gumiabroncsban, autóülésben, porral oltó készülékben, padlóban, mennyezetben, válaszfalban, hajófenékben, kannákban stb. elrejtett tárgyakat.

A Viken HBI hordozható röntgenberendezés megfelelően kollimált, irányított röntgensugárzás segítségével állítja elő a vizsgált tárgyról a képet. A fotonsugárzás a vizsgált tárgyat nem egyszerre a teljes felületen éri el, hanem inkább úgy kell elképzelni, mint amikor egy ceruzával sorról-sorra végig haladunk a papír felett. A sugárzás egy része elnyelődik, illetve áthalad a vizsgált tárgyakon, a harmadik, kisebbik része pedig visszaverődik a tárgyról. A tárgyak elnyelő képessége nagyban befolyásolja a visszaverődés mértékét. A berendezés detektorpanelje érzékeli ezt a kis mennyiségű sugárzást és létrehozza a vizsgált terület röntgen (elnyelési) képét.

A műszer használata egyszerű. Gombnyomással indul a röntgenes vizsgálat, a kezelő végigviszi a vizsgálandó tárgy vagy felület felett a készüléket, majd megjelenik a képernyőn a vizsgált terület röntgenképe, amely egyértelműen megmutatja azt, ha van valami a vizsgált tárgyban. Homogén, azonos elnyelésű anyag esetén a látható kép is homogén, az elnyeléstől függően sötétebb vagy világosabb. A vizsgált tárgyak speciális formája, belső szerkezete (pl. autó ajtajának lemezei) ennek megfelelően jelennek meg. Ha pedig valamilyen egyéb anyag kerül a szkenner elé, akkor a képernyőn látható az anomália, hiszen az eltérő, adott esetben csempészáru anyaga megváltoztatja a visszaverődés mértékét, több vagy kevesebb sugárzás verődik vissza a tárgy eredeti részéihez képest. Így következtethetünk arra, hogy van ott van valami, aminek nem kellene ott lennie.

Ahogy a készüléket a tárgy fölött mozgatjuk, úgy a tárgyról készült 2 dimenziós visszaszórt röntgenkép valós időben megjelenik a nagy felbontású LCD érintőképernyőn és a készülék memóriájába kerül.

A backscatter technológia különösen alkalmas olyan vizsgálatokra, amelyeknél nincs lehetőség a felületek mögé roncsolás nélkül betekinteni vagy a vizsgált felület vagy tárgy mögé a detektorpanel elhelyezése nem megoldható. Számos amerikai és európai rendvédelmi és határőr szervezet használja fegyver és kábítószer, különösen a dohányáru csempészet elleni védekezésben, hiszen a berendezés különösen alkalmas szerves anyagok kimutatására.

A Viken hordozható visszaszóródásos röntgen, azaz backscatter család készülékei masszívak, mégis könnyűek, ergonomikusak, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan és költséghatékonyan, tehát a vizsgált tárgy megbontása nélkül végezhessenek ellenőrzéseket és találjanak meg fenyegetést jelentő vagy tiltott tárgyakat, csempészárut. A készülék által generált sugarak akár 3 mm acélon keresztül is áthatolnak – ami több mint háromszorosa a tipikus gépjármű karosszériaelemek vastagságának – a klasszikus hordozható röntgenrendszerek korlátai nélkül.

A HBI röntgenkészülékkel tetszőleges méretű tárgyakat is átvizsgálhat, mivel az eszköz képes a különálló képrészeket egy képpé összeilleszteni. A vizsgálat valós idejű, tehát azonnal látható, hogy mi van a vizsgált felület mögött. Másodpercenként akár egy 30 x 30 cm-es területet is képes letapogatni, és nagy kontrasztú röntgenképek segítségével azonosíthatóak a fenyegetéseket vagy tiltott tárgyakat tartalmazó gyanús területek: legyenek akár gépjármű sárvédőkben, ajtókban, lökhárítókban, kipufogócsövekben, műszerfalakban, ülésekben vagy gumiabroncsokban, elhagyott csomagokban, akár szűk sarkokban vagy a talaj mellett is.

A Viken Detection HBI az első olyan kézi röntgensugaras képalkotó készülék, amely lehetővé teszi a hivatásos és a magánbiztonsági személyzet számára is, hogy gyorsan megvizsgálják az elhagyott táskákat és csomagokat fenyegetések szempontjából anélkül, hogy felnyitnák azokat.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig
Olvasta már?
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig