Tükröm, tükröm szkenneld nékem...


Tükröm, tükröm szkenneld nékem...
A visszaszóródásos röntgenkép-alkotás rejtett tárgyak, például fegyverek, robbanóanyagok, készpénz vagy csempészáru felderítéséhez és megtalálásához hatékony segítség

A visszaszóródásos, azaz a „backscatter” elven működő röntgengép a hagyományos biztonsági röntgenkészülékhez képest más módon működik. A hagyományos röntgenkészülék a képet a vizsgált tárgyon átjutott röntgensugárzás elnyelődése alapján jeleníti meg, míg a visszaszóródásos röntgengép a visszaverődő sugárzást érzékeli, és ez alapján jeleníti meg a szemmel nem látható objektumot.

A Viken Detection kézi röntgenrendszere megmutatja, az elrejtett tárgyakat az autó karosszériája mögött, gumiabroncsban, autóülésben, porral oltó készülékben, padlóban, mennyezetben, válaszfalban, hajófenékben, kannákban stb. A műszer használata egyszerű. Gombnyomással indul a röntgenes vizsgálat, a kezelő végigviszi a vizsgálandó tárgy vagy felület felett a készüléket és megjelenik a képernyőn a vizsgált terület röntgenképe, amely egyértelműen megmutatja, ha van valami a vizsgált tárgyakban. Homogén, azonos elnyelésű anyag esetén fekete képernyő látható, ha pedig valamilyen egyéb anyag kerül a szkenner elé, akkor a képernyőn látható az anomália, hiszen az eltérő, adott esetben csempészáru anyaga megváltoztatja a visszaverődés mértékét. Így következtethetünk arra, hogy van ott van valami, aminek nem kellene ott lennie.

A Viken HBI hordozható kézi röntgenberendezés egy miniatürizált belső röntgengenerátor irányított sugaraival állítja elő a vizsgált tárgyról a képet. Ahogy a készüléket a tárgy fölött mozgatjuk, úgy a tárgyról készült 2 dimenziós visszaszórt röntgenkép valós időben megjelenik a nagy felbontású LCD érintőképernyőn és a készülék memóriájába kerül.

A backscatter technológia különösen alkalmas olyan vizsgálatokra, amelyeknél nincs lehetőség a felületek mögé roncsolás nélkül betekinteni vagy a vizsgált felület vagy tárgy mögé a detektorpanel elhelyezése nem megoldható. Számos amerikai rendvédelmi és határőr szervezet használja fegyver és kábítószer csempészet elleni védekezésben, hiszen a berendezés különösen alkalmas szerves anyagok kimutatására is.

A Viken hordozható visszaszóródásos kéziröntgen (backscatter) család készülékei robusztusak, mégis könnyűek, ergonomikusak, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan és költséghatékonyan találjanak rejtett fenyegetéseket, csempészárut akár 3 mm acélon keresztül – ami több mint háromszorosa a tipikus gépjármű karosszériaelemek vastagságának -, a klasszikus hordozható röntgenrendszerek korlátai nélkül.

A HBI röntgenkészülékkel kis vagy nagy tárgyakat is átvizsgálhat, miközben azonnal látható, hogy mi van a vizsgált felület mögött. Másodpercenként akár egy 30 x 30 cm-es területet is letapogathat, és nagy kontrasztú visszaszórt röntgenképeket láthat a rejtett veszélyekről – a jármű sárvédőkben, ajtókban, lökhárítókban, kipufogócsövekben, műszerfalakban, ülésekben és gumiabroncsokban még szűk sarkokban és a talaj mellett is.

A Viken Detection HBI az első olyan kézi röntgensugaras képalkotó készülék, amely lehetővé teszi a hivatásos és a magánbiztonsági személyzet számára is, hogy gyorsan megvizsgálják az elhagyott táskákat és csomagokat fenyegetések szempontjából anélkül, hogy felnyitnák azokat.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera
Olvasta már?
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera