Praesensa – Bosch IP-alapú épület- és vészhangosító rendszer


Praesensa – Bosch IP-alapú épület- és vészhangosító rendszer
Forgalmazó: Bosch Biztonsági és Védelmi Rendszerek
Gyártó: Bosch Building Technologies


A PRAESENSA a Bosch legújabb hangosítási és evakuációs hangrendszere IP-csatlakozással és számtalan funkcióval. Minden egyes elem hálózatba kapcsolt, így teljes rugalmasságot kínál a kis- és nagyméretű alkalmazásokhoz egyaránt. Az OMNEO* IP szerkezete támogatja a DanteTM digitális audio-hálózatokat, valamint az AES67 és az AES70 protokollt.

 • Átjárható, rugalmas és méretezhető a biztonságos IP infrastruktúrának köszönhetően
 • Intelligens energiaelosztással a rendszer egyénileg alkalmazkodik a hangszórók terheléséhez
 • Kimagasló megbízhatóság az integrált redundanciáknak köszönhetően
 • Egyedi felhasználói élmény az hívóállomás optimalizált kialakításával és az intuitív felhasználói felülettel


 • Az innovatív többcsatornás erősítő szerkezet és az intelligens áramelosztás jelentősen hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást, függetlenül az egyes zónák terheltségétől. Ennek köszönhetően kevesebb erősítőre van szükség, így akár a hely- és energiaigény felét is megspórolhatja.

  A PRAESENSA a legmagasabb szintű adatbiztonságot és a hálózati kapcsolatok teljes redundanciáját kínálja. A rendszerkoncepcióból adódóan nincsenek egyedi meghibásodási lehetőségek és elég csupán néhány eszköz az összes rendszer- és felhasználói igény kielégítéséhez.

  A hívóállomás kezelőegysége az érintőképernyő és a választógombok hatékony kombinációjával járul hozzá a felhasználói élményhez. Az áttekinthető és letisztult információs panel biztosítja a kényelmes és egyszerű használatot. A PRAESENSA egy átfogó rendszer, amely megfelel az EN 54-16 evakuálási szabványnak és könnyen alkalmazkodik a változó igényekhez. Teljes hangvezérlést kínál minden egyes zónához, hogy megfeleljen az üzleti és vészhelyzeti kommunikáció beszédérthetőségi követelményeinek. A legmagasabb szintű szabványoknak megfelelő, célirányos megoldás telepítők, előadók és épülettulajdonosok számára egyaránt.

  A Bosch több mint 90 év tapasztalattal rendelkezik a hangosítási rendszerek területén, ennek köszönhetően megbízható partnerként vesz részt a gazdaságban. Igazi piacvezetőként immár 15 éve elsőként vezette be a hálózatba kapcsolat hangosítási rendszerét és a technológia fejlesztésére azóta is nagy hangsúlyt fektet. Így született meg a PRAESENSA, az IP-alapú megoldás, amely új piaci alapokat teremt.

  *Az OMNEO Az OMNEO különböző eszközök IP alapú csatlakoztatásának új megközelítése. Egyszerre több technológiára építve - köztük az IP és a nyílt szabványok - olyan mai technológiákat támogat, mint a DanteTM, miközben folyamatosan alkalmazkodik a holnap szabványaihoz. Az OMNEO professzionális médiahálózati megoldást kínál, amely interoperabilitást, egyedi funkciókat kínál a könnyebb telepítéshez, jobb teljesítményhez és nagyobb méretezhetőséghez, mint bármely más, a piacon kínált IP-alapú megoldás.

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  A jogosult személyek már elektronikusan naplóznak. És a jelzőberendezések?
  Olvasta már?
  A jogosult személyek már elektronikusan naplóznak. És a jelzőberendezések?