Biometrikus harctéri hozzáférés


Biometrikus harctéri hozzáférés
Az Egyesült Államok hadseregének ún. Taktikaihálózat-Modernizációs Egysége a katonák által viselt, biometrikus jellemzőiket (is) rögzítő eszközökből származó adatokat (pulzus, szívritmus, mozgásminta stb.) kívánja alkalmazni az egyes szermélyek azonosításához, mindezt harci környezetben is.

A felsorolt jellemzőket mesterséges intelligencia elemezné folyamatosan, létre hozva olyan egyedi azonosítót, mely lehetővé teszi, hogy a katonák automatikusan – az eddig alkalmazott azonosítási eljárások nélkül – hozzáférjenek a harctéri informatikai megoldásokhoz (pl. taktikai kiterjesztett valóság szemüveg). Mint az Egység vezetője kifejtette, az eddig alkalmazott megoldások (azonosítókártya, pin kód begépelése) nem praktikus adott körülmények között; a tervezett megoldással a jogosultság bizonyítása automatikusan, a katona tudatos hozzájárulása nélkül történne meg. Bár ez az USA hadsergének tervezett fejlesztése, a technológia alkalmazása a civil vagyon és személyvédelem területén is számos pozitív lehetőséget rejt.

Forrás: Defense News

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő
Olvasta már?
VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő