Moszkva biometrikus megoldást vetne be a koronavírus ellen


Moszkva biometrikus megoldást vetne be a koronavírus ellen
A moszkvai hatóságok, a koronavírus gyors terjedését figyelembe véve, olyan – a kivitelezés alatt lévő térfigyelő rendszer keretén belül megvalósítandó – biometrikus arcfelismerő megoldás bevezetése mellett döntöttek, melynek segítségével a fertőzésgyanús személyek azonosíthatóvá válnak, megakadályozandó, hogy elhagyják lakásukat / szállodájukat a karantén ideje alatt.

Jelenleg, azon orosz állampolgárokat, akik a járvány kitörése óta Kínából érkeztek haza, megkérték, hogy a kéthetes karantén idejéig ne hagyják el otthonaikat. Moszkva polgármestere elmondása szerint 2,500 emberről van szó, akiket szigorúan (a biometrikus arcfelismerést is bele értve) ellenőriznek, hogy biztosan betartsák a kiszabott karantént. A Kreml szóvivője jelezte, hogy a törvényhozásnak nincs tudomása a projektről, és felhívta a moszkvai illetékesek figyelmét a visszaélésmentes alkalmazás szem előtt tartására.

Forrás: Reuters

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera
Olvasta már?
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera