A „szájbiometria” lenne a jövő egyik lehetséges trendje?


A „szájbiometria” lenne a jövő egyik lehetséges trendje?
A Royal College of Art és az Imperial College London négy végzős hallgatója egy olyan biometrikus azonosító megoldással állt elő, mely a meglátásuk szerint sikeresen válthatja ki a hagyományos eljárásokat, ráadásul meglehetősen nehézkes meghackelni.

Állításuk szerint, a szájpadlás mintázata legalább annyira alkalmas személyazonosításra, mint az ujjlenyomat. Bónuszként, a minta eltulajdonítása jelentősen nagyobb kihívást jelent a hackerek számára, mint egy ujjlenyomat / írisz- / hangminta megszerzése és hamisítása. Az eljáráshoz szükséges interfész alkalmazása nem okoz nagyobb kellemetlenséget, mint egy kivehető fogszabályozó viselése. Az eszközt okostelefonhoz csatlakoztatva mesterséges ízekkel értesítheti a felhasználót üzenetek érkezéséről, beérkező hívásokról. Ezzel összefüggésben egy másik projekten is dolgoznak, mely a nyálat elemezve adna képet az interfész viselőjének egészségi állapotáról.

Forrás: de zeen
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Axis Q1808-LE kamera
Olvasta már?
Axis Q1808-LE kamera