A fül, mint biometriai „nagyágyú”


A fül, mint biometriai „nagyágyú”
Olybá tűnik, a fül sem maradhat ki a biometrikus azonosítást „biztosító” humán források közül, legalább is erre utal a NEC és az Appel vonatkozó kutatásai.

A jelenleg ismert biometrikus megoldásoktól meglehetősen „invazív” jellege különbözteti meg „fül-biometria” tervezett megoldásait. Az Apple olyan AirPods-okat szabadalmát jelentette be, melyek képesek lehetnek hitelesíteni a tulajdonosuk személyazonosságát annak alapján, ahogy a fejük rezeg beszéd közben vagy amikor „némán” beszélnek (csukott szájjal mormogják a szavakat). A NEC és fejlesztő partnere (Foster Electric Co.) pedig hőmérséklet- és pulzusdetektálással kiegészített „hallóeszközök” (fej-/fülhallgatók) kifejlesztésén munkálkodik gőzerővel. A NEC megoldása – amellett, hogy aktív zajszűrést kínál – már képes akusztikus személyazonosításra, melyhez a fülbe érkező hanghullámok által keltett apró, egyedi („adott fülre jellemző”) visszhangokat használja fel. Nem mellesleg, a NEC már elérhetővé tett egy szoftverfejlesztő készletet (iOS és Android), mellyel harmadik felé fejleszthet célirányos megoldásokat kiaknázva az új technológiát.

Forrás: Biometric Update
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők
Olvasta már?
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők