Mobiltelefon, mint tenyérlenyomat-olvasó


Mobiltelefon, mint tenyérlenyomat-olvasó
Manapság már teljesen megszokott, hogy ujjlenyomatolvasóval érkezik szinte minden új okostelefon, azonban a BIO-key olyan új (Android és iOS) mobil applikációt tett elérhetővé, mely tenyérlenyomat-olvasóvá „alakíthatja” mobiltelefonunkat.

A többfaktoros azonostást támogató MoblieAuth PalmPositive szoftvere – a fejlesztő állítása szerint – lehetővé teszi külső személyek biztonságos, de jelszóhasználatot nem igénylő hozzáférését zárt rendszerekhez (a cég PortalGuard megoldásának rendszerbe iktatásaval), ezzel eliminálva a jelszavak nem kívánt „közkinccsé tevéséből” fakadó biztonsági problémákat. Az új applikáció biztosítja a felhasználó számára, hogy biometrikus adatait (tenyérlenyomat) egy ún. digitális folyamatos ellenőrzés alatt álló (bele értve az „élő kéz” azonosítást) személyazonossághoz kösse, így biztosítva hozzáférési jogosultságát több online elérhető platformhoz. A BIO-key szerint, a tenyérlenyomat további előnye, hogy akár 400-szor pontosabb lehet, mint más egyéb, a felhasználó okostelefonján alapuló biometrikus személyazonosító megoldások.

Forrás: BIO-key
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Látni és hallani
Olvasta már?
Látni és hallani