A kézfej, mint biometrikus azonosító


A kézfej, mint biometrikus azonosító
A Lancasteri Egyetem (Egyesült Királyság) munkatársai olyan mesterséges intelligencia (MI) alapú technológia kidolgozásán dolgoznak, mely lehetővé tenné a rendelkezésre álló kézfej (és tenyér) felvételek alapján egyes bűnelkövetők hatékonyabb azonosítását, mely esetekben csak a kézről készült felvételek állnak a hatóságok rendelkezésére (pl., ha a bűnöző felveszi az elkövetett bűncselekményt).

A kutatók által megalkotni kívánt, gépi tanuláson alapuló keretrendszer a kéz egészét tekintve is vizsgálja annak formáját, de egyidejűleg elemzi a kézfej egyes jellemző szegmenseit is, biztosítva az azonosítás magasabb hatékonyságát. A kutatók meglátása szerint, a kézfej biometriai jellemzői kevésbé vannak kitéve az egyéb eljárások (arcfelismerés, mozgásmintaelemzés stb.) során jellemző torzító hatásoknak (elleplezés, mimika stb.). Az elkövetők utólagos keresése mellett a technológia alkalmas azonosító eljárás lehet a beléptető rendszerek egy következő generációjában is.

Forrás: unite.ai
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A BUD Security Kft. ajánlata
Olvasta már?
A BUD Security Kft. ajánlata