Biometrikus azonosítás már a születéstől kezdve


Biometrikus azonosítás már a születéstől kezdve
Megszűntetendő gyermekkereskedelemet és a jóléti szolgáltatásokkal való visszaélést (amikor egyének saját gyermeküknek beállítva másokát igényelnek kedvezményeket), a dél-afrikai kormány biometrikus azonosítást kíván bevezetni már az újszülött gyermekek esetében is.

A projekt előkészítésén dolgozó kutatócsoport jelenleg három biometrikus azonosítási eljárás (fülforma, írisz, ujjlenyomat) előnyeit és hátrányait, valamint az alkalmazás lehetséges protokolljait vizsgálja. A vonatkozó nemzetközi kutatási eredmények szerint, 4 és 11 éves kor között pl. az írisz kellően állandó marad ahhoz, hogy magas hatékonysággal azonosítsa az adott gyermeket, zsenge éveinek különböző időszakában. A dél-afrikai belügyminisztérium már korábban is indított „kötelező” biometrikus adatregisztrációs kampányt 5 éves kor feletti gyermekek számára, ám az új tervek az egy év alattiakat veszik célba. Mivel az ország a régió legfejlettebb államának számít úgy a gyermekkereskedelem, mint az elhunyt dél-afrikai gyermekek személyazonosítóinak kereskedelme egyre gyakoribbnak számít.

Forrás: Times Live
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től
Olvasta már?
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től