Folyadékalapú optikákkal a hatékonyabb biometrikus íriszazonosításért


Folyadékalapú optikákkal a hatékonyabb biometrikus íriszazonosításért
A folyadékalapú optikák forradalmasíthatják – de legalább is hatékonyabbá tehetik – a biometrikus íriszazonosító megoldásokat – állítja egy friss tanulmányában a technológia egyik úttörője.

Hangsúlyozva a tényt, hogy az íriszazonosítás az egyik legbiztonságosabbnak tekintett, érintésmentes eljárás, az ipari optikák területén tevékenykedő Corning tanulmányában rámutat, hogy a maximális hatékonyság elérése érdekében, a nagyfelbontású képanyag mellett, a vizsgált objektumnak (szem/írisz) folyamatosan tökéletes fókusztávolságban kell lennie. Ez utóbbira hagyományos megoldása a mechanikus (automatikus) varifokális optikák alkalmazása. A Corning megállapítása szerint, az általa fejlesztett, az emberi szem sajátosságait leképező folyadékalapú (mozgó mechanikus elemeket nem tartalmazó, így a kopásnak kevésbé kitett) varifokális optikák kedvezőbb költségű, hatékonyabb megoldást kínálnak. A cég fejlesztésért felelős munkatársa szerint, a többmillió „zoom” aktivitásra képes optikák gyorsabban és pontosabban képesek lekövetni az enyhe fókuszeltolódásokat és működésük jóval alacsonyabb energiaigényű, mint mechanikus társaiké.

Forrás: Corning
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera
Olvasta már?
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera