Az „okosvárosok” és a biometria


Az „okosvárosok” és a biometria
A biometrikus azonosító megoldások piaci terjedésének egyik (közel-) jövőbeni hajtóereje, bizonyos piackutató cégek megállapítása szerint, az egyre nagyobb teret nyerő, államilag is jelentős forrásokkal támogatott ún. Okosváros projektek.

Az Okosvárosok estében a beléptetést/hozzáférést menedzselő megoldások kiemelt szerephez jutnak, és a kényelmi és hatékonysági szempontok egyaránt a biometrikus megoldások mellett szólnak. Ennek (is) köszönhetően, a biometrikus beléptető megoldások 8.6 Mrd USD-s piaca – éves 8.2%-os fejlődési ütem mellett – 12.8 milliárdosra fog bővülni 2025-re. Ennek egyik alapját a végponti video-elemzést, így pl. arcfelismerést is támogató, mesterséges intelligenciával (MI) ellátott CCTV kamerák fogják képezni – az előrejelzések szerint. Egyes szakértők szerint, a végponti, MI alapú képfeldolgozás egyes adatvédelmi aggályokat is eliminálhat, hiszen az adatfeldolgozás a kamerában történik, adat nem kerül továbbításra sem egy központi adattárba, sem felhő alapú megoldásba. Nem mellesleg, a COVID-19 is jelentősen hozzájárulhat az okosvárosok előretöréséhez, hiszen számos nagyváros (pl. London) tervezi, hogy ehhez sorolható technológiákkal kívánja támogatni a közegészségügy tevékenységét.

Forrás: MarketsandMarkets, ABI Research, Eden Strategy Institute
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája