Biometriával a deepfake ellen – akár a csatamezőn is


Biometriával a deepfake ellen – akár a csatamezőn is
Az USA hadseregének és a Dél-Karolinai Egyetem kutatói – megállapításuk szerint – egy alapvetően új koncepción alapuló, kisméretű és tömegű, könnyen kezelhető, akár hadműveleti körülmények között is hatékonyan teljesítő megoldással álltak elő.

Az arcbiometriai alapokra épülő ún. DefakeHop a „digitális katona” projektek kifinomult (sisakra szerelt) képmegjelenítő megoldásai érő (lehetséges) digitális támadások/megtévesztések ellen venné fel a küzdelmet.

Az emberi alanyok tapasztalatát ötvözve a gépi tanulással, jelanalízissel és számítógépes látással a tudósok egy "innovatív elméletet és matematikai keretrendszert" fejlesztettek ki, amelynek az „egymásra épülő altér-tanulás (SSL) neurális háló architektúra” nevet adták. A kutatók állítása szerint, az SSL-t sikeresen alkalmazták arcbiometriai és egy képtartalomelemzési problémák megoldására. A kutatások „melléktermékeként” megalkották az ún. FaceHop technológiát mely hatékonyan képes felismerni a megfigyelt személy nemét még gyenge fényviszonyok és alacsony képfelbontás mellett is.

Forrás: U.S. Army DEVCOM Army Research Laboratory
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua WizMind S kameracsalád
Olvasta már?
Dahua WizMind S kameracsalád