Korlátlan biometrikus megfigyelés az EU-ban?


Korlátlan biometrikus megfigyelés az EU-ban?
Az EDRi (Európai Digitális Jogok) és az EIJI (Edinburghi Nemzetközi Igazságügyi Kezdeményezés) közös tanulmányában egy korlátozások nélküli biometrikus megfigyelési gyakorlat kialakulására (az EU-ban) hívta fel a figyelmet.

Megállapításuk szerint, a „törvénytelen” biometrikus megfigyelés gyakorlata rendszer szinten még jobban meggyökeresedett a tagállamok gyakorlatában, mint azt a korábbi tanulmányok sejtetni engedték. Az elvégzett vizsgálat keretében összevetették Németország, Lengyelország, Hollandia biometrikus megfigyelésre vonatkozó jogszabályait a nemzetközi és EU szabályozásokkal, s ezeket összevetették az érintett országok gyakorlatával. Megállapításuk szerint, mindhárom állam aránytalan mélységben „beavatkozó” technológiákat alkalmazott, illetve rendszeres volt a teszt-, illetve próbarendszerek alkalmazása, melyekkel a szigorúbb törvényi szabályozást megkerülhették – a kutatók állítása szerint.

Forrás: edri.org
Tagek: biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!
Olvasta már?
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!