Robbanásbiztos mágnescsalád az YLI kínálatában


Robbanásbiztos mágnescsalád az YLI kínálatában
Ha elektromos zárak vagy síktapadó mágnesek beszerzéséről van szó, minden bizonnyal a legtöbb biztonságtechnikusnak az YLI Síkmágnesek Kft. jut az eszébe. Bár nevünk már összeforrt ezzel a két kategóriával, sok más területen is jelentős méretű termékpalettát építettük fel az elmúlt közel másfél évtized alatt.

De itt még mindig nem állunk meg! Fogadják sok szeretettel új, robbanásbiztos termékeinket, melyek közé tartoznak mágnesek, konzolok, nyomógombok, leválasztók és immáron egy segédolvasó is.

A robbanásbiztos szó hallatán sokak első gondolata talán egy olyan eszköz, ami a robbanásoknak ellenáll. A szó jelentése itt azonban pont, hogy a robbanások megelőzését takarja. Az elektromos eszközök legyenek bármily minőségiek, mindig potenciális veszélyforrást jelenthetnek olyan helyeken, ahol akár a legapróbb kósza szikra is robbanást eredményezhet. Robbanásbiztos termékcsaládunk erre kínál megoldást, a bele tartozó eszközök elsődleges funkciói mellett úgy lettek kialakítva, hogy ne fordulhassanak elő ilyen véletlen indukciók, melyek életveszélyes helyzeteket is okozhatnak.

Termékeink ATEX besorolása:
Gáz: II 1G Ex ib IIC T6 Gb
Por: II 2D Ex ib IIIC T85°C/T100°C Db


Kezdjük a bemutatót mindjárt a mágnesekkel. Általánosságban a legkeresettebbek a 280 kg (2.746 N) tartóerejű mágnesek, ezért első sorban ezt az igényt céloztuk meg kielégíteni a robbanásbiztos mágnescsaládból is, így került fel árlistánkra az YM-280N-EX, valamint az YM-280W-EX a hozzájuk tartozó két „ZL” konzollal. Mindkét mágnes 12 V DC tápról üzemel és IP66-os védelmi mutatóval rendelkezik, a különbség közöttük annyi, hogy a „W” a teljes mértékben vízálló kialakításra utal, így bátran ajánljuk kültérre is.

Nyitásukban nagy segítségre lehetnek nyomógombjaink, melyek közül rögtön 3 példánk is van, ha robbanásveszélyes terület ajtaját szeretné nyitogatni. Új ATEX tanúsítvánnyal rendelkező gombjainkat a három legkedveltebb típusba soroltuk, mikrokapcsolós típusú a PBK-814E-EX, melynek felületre szerelhető, masszív, cink ötvözet házát elképzelhetetlen, hogy bármi tönkretegye. Gondoltunk azokra is, akiknek mindig tele van a keze valamivel, a lehető legegyszerűbb nyitási módot az infravörös érzékelős ISK-841C-EX kapcsolónk biztosítja, test közelítésének hatására a kapcsoló relé kimenete meghúz, amely az ajtót rögtön nyitja is. LED-es visszajelzéssel is rendelkezik, praktikus felhasználást biztosítva ezzel. Ám, ha a dizájn is kiemelt szerepet játszik a választásban, akkor javasoljuk a TSK-830NB(LED)-EX használatát, amely az érintésérzékeny családot erősíti és igazán elegáns megjelenésű. Utóbbiak 12 V DC tápról üzemelnek, a TSK IP66-os, míg társai IP67-es védettséggel lettek felvértezve.

Ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik, tartja a mondás, ami ugyan vagyonvédelemben nem feltétlenül előnyös, de mivel egyes ajtók rendeltetésszerűen nyitva kell maradjanak, ezért mi erre is hoztunk megoldást. Ismerjék meg robbanásbiztos környezetbe telepíthető ajtótartó mágnesünket is, az YD-611-EX-et! Ez az YD-604 nagy testvére, amely hétköznapi környezetbe a legkeresettebb nyitvatartó mágnes a kínálatunkból. Hozzá képest 3-szoros tartóerővel bíró, ATEX besorolással rendelkező mágnesünk maximális védelmet nyújt bármilyen gyár belterületén telepített tűzgátló ajtóra szerelve. 24 V DC tápról működik és IP67-es védettséggel rendelkezik, így akár párás környezetben is tökéletes teljesítménnyel bír.

Aktuális újdonságaink közé tartozik segédolvasónk is, az YR-168IC-EX, amely a legelső robbanásbiztos környezetbe telepíthető segédolvasónk. 13,56 MHz Mifare kártyákat képes olvasni és 37 bites Wiegand kimentén keresztül továbbítja a kártyaadatokat a fő egység felé. -40°C-os hidegtől egészen 60°C-os forróságig képes működni, a páratartalom tűrése pedig egészen 10-től 90%-ig terjed, ezeknek a paramétereknek és az IP67-es védettségének köszönhetően szinte bármilyen környezetben megállja a helyét. Működéséhez 12 V DC tápellátás szükségeltetik, telepítése pedig rendkívül egyszerű.

És végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy nem csak az eszközöknek, de minden kiegészítőjüknek robbanásbiztosnak kell lennie, hogy az egész rendszert annak tekinthessük, ezért nálunk elérhető több típusú, DIN sínre szerelhető szikramentes leválasztó és feszültség stabilizátor panel is.

Valamit kihagytunk volna? Jöjjön és nézze meg őket kiállítva is a Hölgy utca 50/B-ben!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
JAN KIT TA-TC-3-B
Olvasta már?
JAN KIT TA-TC-3-B