Mégsem „elfogultak” az arcfelismerő algoritmusok?


Mégsem „elfogultak” az arcfelismerő algoritmusok?
Az amerikai (USA) Blink Identity ügyvezetője (Mary Haskett) szerint, épp ellenkezőleg az eddig hangoztatott érvekkel: nem azért kell szabályozni az MI alapú arcfelismerő megoldásokat, mert „elfogultak” lennének, hanem azért kell szigorú szabályozásokat / korlátozásokat életbe léptetni, mert a magas színvonalat képviselő azonosító algoritmusok igen magas hatékonysággal képesek azonosítani a vizsgált személyek hovatartozását nem/kor/bőrszín/származási ország stb. alapján.

A cégvezető, hivatkozva a NIST (Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet) témában végzett tesztjeire állítja, magas minőségű azonosító megoldások esetében a fals negatív (a rendszer nem ismeri fel az alanyt/jellemzőit) „kilengések” bőven 1% alatt vannak, míg a fals pozitív válaszok gyakorlatilag alig mérhetőek (mindkét esetben a feketebőrű nők, illetve a fehér férfiak rovására). Szükséges megjegyezni, a Blink Identity az egyik legjobban teljesítő fejlesztő a NIST tesztjein.

Forrás: Biometric Update

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Több, mint aminek látszik
Olvasta már?
Több, mint aminek látszik