Kezeljük a helyén az arcfelismerő megoldásokat!


Kezeljük a helyén az arcfelismerő megoldásokat!
Egy, a Translational Criminology c. folyóiratban megjelent cikk a kellő mederbe terelheti az arcfelismerő megoldásokkal kapcsolatos – az EU-ban is egyre jobban elharapózó – vitákat.

A szerzők véleménye szerint, rendvédelmi szempontból az arcfelismerés csak egy újabb „törvényszéki” (rendvédelmi célú) jellemző összehasonlító eszköz. Amennyiben ugyan azon szigorú szabványokat alkalmazzák rá, mint egyéb, már széles körben bevezetett és (a bűnügyek megoldásához) alkalmazott biometrikus azonosító megoldásra, a jogvédők által vizionált hátrányok aránya az elfogadható szintre szorítható. A szerzők elismerik a mesterséges intelligencia alapú megoldások rendszerszintű (technológiából fakadó) hátulütőit, melyre oda kell figyelni. Azonban, a hangsúlyt a (már létező) szabványok szigorú alkalmazására kell helyezni – és nem a technológia „en bloc” partvonalon kívül helyezésére. Példának okáért, a szerzők kiemelték a megfelelő „arcképszerző” eszköz alkalmazásának fontosságát; azaz alacsonyfelbontású CCTV kamerából származó képanyagot ne használjunk arcfelismerési célokra, mivel az kb. annyira alkalmas erre a célra, mint egy elmosódott, egyben töredékes ujjlenyomat.

Forrás: Translational Criminology (George Mason University)

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera
Olvasta már?
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera