Üzlet, vagy politika?


Üzlet, vagy politika?
Más kelet-európai biometrikus azonosító megoldásokat fejlesztő cégek mellett, az EU szankciókat (beleértve a cég és vezetői vagyonának befagyasztását) vetett ki a fehérorosz, arc alapú azonosító szoftvert fejlesztő Syneisre, illetve vezetőire, kiemelten az orosz állampolgársággal rendelkező Alexander Shatrovra.

A büntető intézkedések oka az a vád, hogy Shatrov olyan megoldást (Kipod) értékesített a fehérorosz rendőrség számára, melyet most a hatalom ellen tüntetők azonosítására használnak fel. A Kipod lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy a rendszerbe feltöltött arcképeket összevessék tüntetésekről készült videofelvételekkel, kiszűrve a rendőrség látókörébe került (akikről arcképpel rendelkezik) személyeket. A Syneis vezetősége a szoftver ezen tulajdonságát emelte ki válaszában kiemelve, hogy a fehérorosz belügyminisztérium adatbázisát használják a tüntetők azonosítására, nem maga a szoftver szűr ki (és ment el egyes) arcokat a tömegből. Korábbi médiahírek szerint, a Kipodot egy, az egész Fehéroroszországra kiterjedő, 13 000 kamerát felölelő rendszerre kívánták értékesíteni ebben az évben.

Forrás: Biometric Update

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Látni és hallani
Olvasta már?
Látni és hallani