Az Amazon megoldása az elfogultságmentes arcfelismerésre


Az Amazon megoldása az elfogultságmentes arcfelismerésre
Úgy tűnik, a technológiai világ nem tud szabadulni az „elfogult” jelző alkalmazásától a mesterséges intelligenciára épülő technológiák kapcsán.

A probléma lényege röviden, hogy adott jellemzőkészlettel rendelkező emberi csoportokat valamilyen szempontból másként ítél meg a rendszer, mint a társadalom egyéb szegmenseit. Ez alapvetően nem „elfogultság”, hanem a tanító készlet elégtelensége. Az Amazon Web Services (AWS) – a cég közleménye szerint – olyan MI technológiát fejlesztett ki az arcfelismerő algoritmusok „elfogultsági szintjének” elemzésére, mely nem igényel annotált azonosító címkéket (melyek létrehozása igen időigényes folyamat). Az Amazon által SPE-FR (félig-felügyelt teljesítményelemzés arcfelismeréshez) úgy képes értékelni a vizsgált algoritmus „aránytalanságait”, hogy csak a (-z algoritmus által „kezelt”) demográfiai szegmensekből származó adatokat veszi alapul; ezzel az AWS egy „elfogultság-elemző” eszközt hozott létre az arcfelismerő szoftverek fejlesztői számára – nem mellesleg biztosítandó, hogy az AWS infrastruktúráján csak „elfogultságmentes” megoldások fussanak.

Forrás: MARKTECHPOST

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya