Arcfelismerés, akár 500 méterről


Arcfelismerés, akár 500 méterről
Az amerikai (USA) hírszerző közösség által, az IARPA keretében finanszírozott egyik kutatási program (BRIAR – Biometrikus Azonosítás [nagy] Magasságból és Távolságból) keretében az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (ORNL) kutatói három héten keresztül tesztelték az általuk fejlesztett technológiát a Chicagótól nyugatra fekvő DuPage Főiskola (COD) önkénteseinek bevonásával – amint az a COD weboldalán megjelent hírből ismertté vált.

A Főiskola területén létrehoztak egy mini várost és különböző feladatokat (vásárlás, banki ügyintézés, uzsonnázás stb.) hajtattak végre a résztvevőkkel a „település” területén. Az ORNL célja egy olyan megoldás (algoritmus) kifejlesztése, mely képes akár kb. 800m távolságról arc vagy testi (mozgás és egyéb) jellegzetességek alapján adott személyek megbízható detektálása, így biztosítva a drónok és a nagymagasságú épületek tetején elhelyezett kamerákból származó képanyag hatékony, célirányos feldolgozását. Az algoritmusok versenyét (a BRIAR keretében, publikusan meg nem erősítetten) a Polaris Sensor Technologies vezeti 500 méterrel.

Forrás: codcourier.org

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat
Olvasta már?
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat