Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek | Közérdekű

/ 223 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2017-05-24

Bilincset és gumibotot kaphatnak a Nébih ellenőrök

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ma dönt arról a jogszabály-módosításról, mely szerint rendészeti jogosítványokat kapnának a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.

2017-05-09

Kamerák figyelhetik az érettségi vizsgákat

Bekamerázná az érettségi vizsgáknak helyet adó helyiségeket a Magyar Szülők Országos Egyesülete, amivel a vizsgák tisztaságát szeretné garantálni. A 2017-es érettségi vizsgák még a kamerák kizárásával zajlanak.

2017-04-13

Ahogy dr Fialka György látja a magánbiztonsági iparág megújítását

A Személy, -Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara közelmúltban hivatalba lépett elnökével beszélgettünk a magánbiztonsági iparág modernizálásának szükségszerűségéről és a szakmával szemben támasztott elvárásokról.

2016-12-29

Korlátozott megfigyelés

A célhoz kötött adatkezelés elvéből fakadóan munkahelyen elektronikus megfigyelőrendszert alkalmazni elsődlegesen a személy- és vagyonvédelmi törvényben elismert célokból lehet, illetve a rögzített felvételek is e célokból használhatóak fel. Ha a munkáltatók más célból szeretnék alkalmazni a kamerás megfigyelést, akkor igazolniuk kell azt a jogos érdeket, amely szükségessé teszi a kamera alkalmazását.

2016-12-12

Ha eltűnik egy ember Békésben, hőkamerás drónnal is kutatnak utána

Egy FLIR VUE hőkamerával felszerelt DJI Phanton 3 professional drónt állított rendszerbe december elején a Körös Mentőcsoport. Az önkéntes mentőszervezetnél azt mondják, a készülékkel hatékonyabb lehet akár a katasztrófahelyzetben eltűnt személyek keresése is.

2016-11-15

Kamera alkalmazása munkahelyen

Milyen céllal használhat kamerarendszereket a munkáltató, hogyan kell ebbe beavatnia a munkavállalókat, meddig tárolhatók a felvételek?

2016-10-25

Összeírják az országban a kamerákat

A Belügyminisztérium megbízásából készül a "kamerák, kamerarendszerek országos felmérése". A levél és a kérdőív a napokban jut el minden vállalkozáshoz és vállalkozóhoz, akiknek adatot kell szolgáltatniuk a náluk lévő (biztonsági) kamerákról.

2016-10-19

Okosotthonokba költöznének a magyarok

A magyar lakosok majdnem kétharmada szívesen lakna okosotthonban, jelenleg azonban kevesebb, mint 10 százalékuk mondhatja ezt el magáról - derült ki a SiemensZrt. és az NRC Marketingkutató közös kutatásából.

2016-07-06

Elkészült a drónok szabályozásáról szóló rendelettervezet

Még idén közigazgatási egyeztetésre bocsáthatják a drónok szabályozásáról szóló rendelettervezetet - közölte a honvédelmi miniszter szerdán, a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában.

2016-06-17

Milliárdokat csalt el a fővárosi munkaerő-kölcsönző bűnszervezet

Őrzésvédelmi, vagyonőri és futárszolgálati feladatok ellátására szerződött az a munkaerő-kölcsönző bűnszervezet, amelynek irányítóit Budapesten őrizetbe vették a NAV pénzügyi nyomozói. 1,6 milliárd forintot spóroltak több mint ötezer munkavállalón, és 870 millió forint áfát csaltak el. Az irányítók előzetes letartóztatásban vannak.

/ 223 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: