Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Biztonságvédelmi szakportál
Pantheon logó

Hírek | Közérdekű

/ 223 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2017-09-21

A világon egyedül álló biztonsági rendszer az ÓE BGK biztonságtechnikai mérnöki képzésében

Az ÓE BGK a biztonságtechnikai mérnöki képzésben is törekszik arra, hogy hallgatói a modern biztonságtechnika eszközeit, rendszereit, azok működését megismerjék, kezelésüket megtanulják.

2017-08-09

Kánikulai hétvégén megnő a betörések kockázata

A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma. Holott a legtöbb betörés néhány elővigyázatossági szabály betartásával, illetve megfelelő biztonsági eszközökkel elkerülhető lenne – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

2017-08-07

Titkos megfigyelőrendszert épít a kormány az adatvédelmi hatóság szerint

Fenntartásait jelezte az adatvédelmi hatóság a nemrég beterjesztett belügyi tárgyú törvénymódosítással kapcsolatban. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke több problémát is jelzett a BM-nek küldött levelében.

2017-08-02

Adót csaltak a vagyonvédők

Vagyonvédő cégek vezetői ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség a napokban: a vád szerint a 13 érintett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással 240 millió forint adóhiányt okozott 2013-2014-ben.

2017-07-30

Adatkezelőnek minősül, ha kamerával védi telephelyét, irodáját, lakását

2018 jelentős év lesz az adatvédelem területén, hatályba lép az új európai adatvédelmi rendelet, amely Magyarországon is közvetlenül hatályos és alkalmazandó jogszabály lesz, felváltja a jelenleg hatályos Infotörvényt. A küszöbön álló változás alkalmat biztosíthat arra, hogy elmélyüljön, vagy széles körben kialakuljon az adatvédelmi jogi tudatosság – hívja fel a figyelmet dr. Szűcs Bálint az RSM Hungary blogjában.

2017-07-05

Robotok védik a vizes-vb-t

Kijelenthető, hogy felkészültünk a nyári sporteseményekre, köztük a vizes világbajnokságra közölték a Belügyminisztériumban. Habár hazánkat papíron nem fenyegetik terrortámadások, a hatóságok úgy gondolják: jobb elővigyázatosnak lenni és a lehető legmodernebb eszközökkel felszerelni az állományt.

2017-05-24

Bilincset és gumibotot kaphatnak a Nébih ellenőrök

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ma dönt arról a jogszabály-módosításról, mely szerint rendészeti jogosítványokat kapnának a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.

2017-05-09

Kamerák figyelhetik az érettségi vizsgákat

Bekamerázná az érettségi vizsgáknak helyet adó helyiségeket a Magyar Szülők Országos Egyesülete, amivel a vizsgák tisztaságát szeretné garantálni. A 2017-es érettségi vizsgák még a kamerák kizárásával zajlanak.

2017-04-13

Ahogy dr Fialka György látja a magánbiztonsági iparág megújítását

A Személy, -Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara közelmúltban hivatalba lépett elnökével beszélgettünk a magánbiztonsági iparág modernizálásának szükségszerűségéről és a szakmával szemben támasztott elvárásokról.

2016-12-29

Korlátozott megfigyelés

A célhoz kötött adatkezelés elvéből fakadóan munkahelyen elektronikus megfigyelőrendszert alkalmazni elsődlegesen a személy- és vagyonvédelmi törvényben elismert célokból lehet, illetve a rögzített felvételek is e célokból használhatóak fel. Ha a munkáltatók más célból szeretnék alkalmazni a kamerás megfigyelést, akkor igazolniuk kell azt a jogos érdeket, amely szükségessé teszi a kamera alkalmazását.

/ 223 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: