SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közérdekű

/ 224 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-06-11

Az Európai Parlament elfogadta a „drón-törvénycsomagot”

Az Európai Parlament elfogadta az Unió valamennyi tagállamára érvényes „törvénycsomagot”, mely a drónok biztonságos üzemeltetését hivatott szabályozni, illetve frissíti a légiforgalom biztonsági szabályait.

2018-05-14

A Magyar Rendőrség delegációja a Dahua központjában

2018 április 30-án a Dahua Technology csúcsvezetői fogadták a Magyar Rendőrség küldöttségét (az ORFK és két megyei kapitányság vezető munkatársait, valamint a Repülőtéri Rendőrség Igazgató-helyettesét és a shanghai magyar főkonzult) a cég hangzhoui központjában.

2018-03-06

Képi gondolat-visszafejtés – a sci-fi határait ostromolva

A japán Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) és a Kyoto Egyetem kutatói olyan idegi hálózatot (AI/MI) alkottak meg, mely alkalmas lehet arra, hogy képileg jelenítse meg azt, ami vizsgált alany elméjében van.

2018-02-12

A „Kici”, az „Occó” és a Nemzet Galériája…

Mindent megértek, mert azt tanították, hogy tiszteljem az eltérő nézeteket és megközelítéseket. Azonban azt is vallom, hogy van egy határ, ameddig el lehet menni a tiszteletben, de utána éles „Megállj”-t kell parancsolni a túlburjánzó egyénieskedésnek. Leginkább akkor, ha nem csak szűkebben értelmezett szakmánkat, de egy nemzeti intézményt degradál sárga földig a „kici-occó” hatás.

2018-01-30

A telepítők és az „admin.” jelszavak szövevényes világa

Közismert tény, hogy nem csak USA-ban, de Magyarországon is a telepítők eltárolják az egyes projektek során letelepített CCTV rendszerek adminisztrátori (legmagasabb) hozzáférést biztosító jelszavait.

2017-11-21

Fontos közleményt adott ki a TEK

A Terrorelhárítási Központ által bevezetett, a munkatársak ruházatán, a járműveken, vagy egyéb eszközökön használt betűtípussal, színnel, küllemmel használt "TEK" betűszó azonos, vagy hasonló megjelenítése megtévesztő lehet az állampolgárok számára.

2017-11-02

Genetec Traffic Sense — az egységes közlekedésfelügyeleti platform

A Genetec piacra dobta Traffic Sense platformját, melyet kifejezetten közlekedésfelügyeleti / forgalomirányítási feladatokra hegyezett ki.

2017-11-02

Alibaba és a Város Agya

2016 októberében Hangzhou város vezetősége megállapodást kötött az e-kereskedelem moguljával Alibabával, egy AI alapú városirányítási rendszer létrehozására.

2017-09-21

A világon egyedül álló biztonsági rendszer az ÓE BGK biztonságtechnikai mérnöki képzésében

Az ÓE BGK a biztonságtechnikai mérnöki képzésben is törekszik arra, hogy hallgatói a modern biztonságtechnika eszközeit, rendszereit, azok működését megismerjék, kezelésüket megtanulják.

2017-08-09

Kánikulai hétvégén megnő a betörések kockázata

A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma. Holott a legtöbb betörés néhány elővigyázatossági szabály betartásával, illetve megfelelő biztonsági eszközökkel elkerülhető lenne – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

/ 224 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: