SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

/ 639 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-04-08

A viselkedés alapú biometrikus azonosítás mellett érvel a Samsung alelnöke

Kifejezetten a közszféra (mobil, jogosultság/hozzáférési jog) azonosítási szükségleteinek kielégítésére tartja remek megoldásnak a viselkedés alapú biometriát Chris Balcik (a Samsung USA alelnöke).

2019-04-08

Kibertámadás érte a Bayer gyógyszergyárat

A német egészségügyi „mamut” nyilatkozatban erősítette meg a Reuters értesüléseit, miszerint a céget kibertámadás érte.

2019-04-02

Mesterséges Intelligencia, mint „arcradír”

Az AI/MI alapú megoldásairól ismert Pimloc olyan megoldást fejlesztett ki, melynek segítségével -a fejlesztő állítása szerint - játszi könnyedséggel felelhetnek meg a CCTV rendszert üzemeltető vállalkozások és egyéb - arra kötelezett szervezetek - a GDPR (és a kaliforniai Consumer Privacy Act) követelményeinek.

2019-03-26

Kissé figyelmetlen volt a tudomány óriása

Hazánkban az év elején – az MTA által felmondott szerződés kapcsán - címlapokra került Elsevier egyik szervere „nyitva” maradt az Internet felé, így megismerhetővé vált a felhasználók neve és email címe, a Motherboard cikke szerint.

2019-03-26

Zsarolóvírus bénította meg a világ egyik legnagyobb alumíniumipari cégét

A Norsk Hydro amerikai (USA) leányvállalatának hálózata fertőződött meg először, majd ezt követően a cég szinte teljes egészében leállították az informatikai eszközöket.

2019-03-18

Az USA hadseregénél Huawei nélkül is vannak adatvédelmi problémák

Mint arra már számos szakértő felhívta a figyelmet, még mindig az emberi hanyagság az egyik legnagyobb adatbiztonsági kihívás.

2019-03-11

Viselkedés alapú biometria piacára nyit a BlackBerry

A BlackBerry Cylance - a BlackBerry berkeiben tevékenykedő ún. „profit központja” – piacra dobta új, proaktív, végponti viselkedéselemző megoldását.

2019-02-26

Öntsünk tisztább vizet a Huawei poharába

Fontos: Jelen sorokat semmilyen műszaki/informatikai vizsgálatok, tesztelések nem előzték meg. Kizárólag a világháló nyilvánosan elérhető információit vette alapul jelen sorok írója. Ennek megfelelően, ezen cikk nem tekinthető szakértői és/vagy hivatalos véleménynek sem pro, sem kontra a szövegben említésre került márkákkal, azok megítélésével, alkalmazásával összefügésben. Továbbá az itt leírtak nem használhatók az említésre került márkákhoz kapcsolódó beszerzési döntések alátámasztására.

2019-02-25

Arcfelismerő adatbázis tárva-nyitva

Egy holland biztonsági szakember (Victor Gevers) és a GDI Alapítvány felfedezte, hogy egy kínai, arcfelismerő megoldást fejlesztő cég „nyitva hagyta” az Internet irányába feltanító adatbázisát, így emberek millióinak adatai váltak elérhetővé „bárki” számára.

2019-02-25

AI alapú „deepfake” támadás és elhárítás

A „deepfake” egy mesterséges kifejezés arra a folyamatra, melynek eredményeként egy Mesterséges Intelligencia (AI) segítségével hoznak létre létező emberekről tökéletesen hamis állóképeket, videó (és hang) anyagokat; továbbá nem létező emberek – tökéletesen hitelesnek látszó – arcképeit. Egyre újabb technológiák születnek e téren is, ám velük egy időben a detektálásukra / elhárításukra is bukkannak fel, újabban blockchain alapú megoldások.

/ 639 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: