SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

/ 641 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2020-02-11

Jogszabályokkal az IoT eszközök kiberbiztonságáért

Az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy hamarosan új jogszabállyal kívánják megtámogatni a IoT („Dolgok” Internete) megoldások kibervédelmi szintjének növekedését.

2020-01-01

Még mindig cetlikre jegyzeteljük jelszavainkat

Az elmúlt 3 hónapban – a vonatkozó technológiákat használók nagy átlagát figyelembe véve – az emberek 78%-a „resetelte” jelszavát (értsd: állította alapértelmezettre /kért újat).

2019-12-09

Kaspersky és a biomterikus pecsétgyűrű

Egy jelszó bármikor megváltoztatható, ha illetéktelen kezekbe kerül, ellenben az ujjlenyomatról ez nem mondható el. Lecserélni, törölni meglehetősen fájdalmas procedúra lenne.

2019-12-09

Biometrikus szelfik és azonosításra alkalmas dokumentumok a hackerek célkeresztjében

Egyre népszerűbbé válnak a biometrikus szelfiken személyi azonosításra alkalmas dokumentumok („befényképezésén”) alapuló személyazonosság ellenőrzések.

2019-12-03

Ami a publikus okostelefon töltőállomásokat illeti

Szakértők szerint kiemelt veszélyt jelenthet, amennyiben lemerülőben lévő mobiltelefonunkat a hazánkban is egyre inkább burjánzó, nyilvános USB-töltőállomások egyikén kívánjuk feltölteni.

2019-12-03

Új Fujitsu szoftver a könnyedebb viselkedés azonosítás érdekében

A Fujitsu olyan mesterséges intelligencia (M.I.) alapú – a rögzített video-tartalomban az emberi viselkedést elemző – eljárást fejlesztett ki, mely egyaránt képes a szinte alig észrevehető gesztusok és a komplex viselkedés felismerésére.

2019-12-03

Amazon Alexa akár minden IoT eszköz számára

Az Amazon Web Services elérhetővé tette az Alexa Voice (hang alapú vezérlés) megoldását olyan alacsony tápellátás-igényű IoT eszközök számára, melyek alapértelmezetten nem rendelkeztek az Alexa által megkövetelt számítási kapacitásokkal.

2019-11-25

Hangvezérelt rendszerek lézeres hackelése

Michigani Egyetem és a japán Elektro-kommunikációs Egyetem kutatói olyan biztonsági problémára világítottak rá, mely a valamennyi hangvezérlésű okoseszközt (bele értve a mobiltelefonokat is) érinti – a szakértők állítása szerint.

2019-11-11

Hanghamisítással tettek szert 29 milliós zsákmányra a csalók

Természetesen a címben említett összeg amerikai dollárban értendő. Az átverés elszenvedője a japán pénzügyi óriás (Nikkei) amerikai leányvállalata volt, mely 29 Mio USD-t utalt át a bűnöző(k) számlájára.

2019-10-28

Okos otthon kibervédelem 7 pontban

Ha már az otthonunkról van szó, és azt okosítani kívánjuk, a kényelmen túlmenően a biztonsági szempontokat is javasolt alaposan megrágni. Külön tekintettel arra, hogy az okos otthon megoldások – jellegükből fakadóan – az internetről is elérhető.

/ 641 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: