SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

/ 638 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-12-03

Panasonic útlevélellenőrző tablet

Útlevél és személyi azonosítók ellenőrzésére alkalmas eszközöket integrált a Panasonic 7”-os, ipari kivitelű tabletjébe, mellyel a határ- és rendőrök, valamint egyéb rendfenntartó szervek munkáját kívánják támogatni, de meglátásuk szerint az utazás/szórakoztatás/vendéglátás területén is eredményesen alkalmazható.

2018-11-20

SEAGATE és IBM együttműködés a HDD hamisítás ellen

A Seagate Technology és az IBM bejelentette együttműködését a termékhamisítások elleni küzdelemben.

2018-11-05

Az AI/MI és a kiberbiztonság néhány anyagias összefüggése, az IBM szerint

Egy IBM finanszírozású - a Ponemon Institute által kivitelezett – globális felmérés 10 fő meglátást emelt ki az AI (Mesterséges Intelligencia) kiberbiztonságra gyakorolt financiális hatására vonatkozóan.

2018-09-05

Google – MasterCard szürkezónás kooperáció

A Bloomberg megállapítása szerint, a Google hirdetők egy kiválasztott csoportja lehetőséget kapott az elmúlt évben arra, hogy hozzáférjen egy olyan követőfunkcióhoz, mely lehetővé tette Google hirdetéseik hatásának jobb nyomon követését, név szerint: a hirdetés „fogyasztói” milyen arányban vásároltak egy adott hagyományos (fizikai) üzletben az USA területén.

2018-08-28

Ingyenes könyv tölthető le az IT-biztonságról

Az élet és az információs társadalom fejlődésével összhangban aktualizálta IT biztonság közérthetően című kötetét a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (Njszt).

2018-07-30

Bankkártya adatvédelem RFID tokkal

Védje bankkártyájának adatait az RFID tokkal!

2018-07-02

100 milliós kihívás hackereknek

Az amerikai Hoyos Integrity Corporation 100M USD-nek megfelelő kriptovalutát (a saját RISEN-jét) helyezett el egy publikus – de saját fejlesztésű biometrikus védelmével ellátott -online pénztárcájába és felhívást tett közzé a nemzetköz hacker-közösségnek, hogy törjék fel, amennyiben tudják.

2018-06-14

Elfogultság detektor AI(MI) fejlesztőknek a Microsofttól

Tekintve, hogy az elmúlt években számos alkalommal olyan AI-t (MI – mesterséges intelligencia) sikerült a kutatóknak létrehozniuk, „aki” finoman fogalmazva elfogulttá vált egy viszonylag rövid tanulási fázist követően (lásd Tay incidens), a Microsoft egy megoldást fejleszt ki, mely automatikusan detektálja az „elfogultság” algoritmusokat egy AI rendszerén belül.

2018-05-21

Levélbombák hatástalanítása profi eszközökkel

Számos különféle fenyegetés leselkedhet a vállalatok levelezőrendszereire, a vírusoktól kezdve a kéretlen üzeneteken át egészen a kiberbűnözők támadásáig. Ezek jelentős pénzügyi és hírnévbeli károkat okozhatnak, illetve a cég működését is komolyan veszélyeztethetik.

2018-02-22

Így kell adatot törölni a GDPR szellemében

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

/ 638 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: