SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

/ 640 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-09-30

Admin/PASSWORD párossal lépsz be?

Volt egy kis szabad időm, lehetett akár 20 perc is, így volt időm azon merengeni, hogy milyen veszélyekkel járhat, valaki az alapértelmezett felhasználó / jelszó párossal használja CCTV rendszerét. Természetesen, itt nem azon veszélyekről van szó, melyeket már milliószor és millióan kiveséztek. Ámbátor épp oly hihetetlen az, hogy valaki nincs tisztában az „alap” veszélyekkel (adatlopás, „kukucskálás” / kémkedés, DDOS és egyéb kibertámadásokhoz felhasználás stb.), mint az, hogy még csak igen kevesen filozofáltak erről, egy kicsit szabadabbra engedve a tudományos képzelet pórázát. Mentségükre legyen mondva, az alábbi gondolatok alapja a ma még többek által kiforratlannak tekintett mesterséges intelligencia (MI). Most, a hosszúra nyúlt bevezetést követően, lássuk a lényeget.

2019-09-08

Megtörtént az első hanghamisításos csaláskísérlet - állítólag

Egy ún. deepfake támadás segítségével megközelítőleg 250 000 USD-t csaltak ki egy brit energetikai vállalkozástól, a Washington Post cikke szerint.

2019-09-02

Az informatika új neve: AI

Érdekes fordulóponthoz érkeztünk az informatikában: ami eddig fontos volt, már nem fontos, és ami eddig nem létezett, az mostantól kötelező gyakorlat. Ha valaki azt szeretné, hogy még öt év múlva is legyen állása, mesterséges intelligenciát kell tanulnia.

2019-08-26

A fenyegető 8-as

Pontosítok, a pörgőujjú kódzseniket nem kell elfelejteni, de a vállalkozások és magánemberek pénztárcáit érintően már nem ők generálják a legnagyobb kiberfenyegetéseket. Fussuk át gyorsan, hogy az idei DefCon (a las vegasi etikus "hacker" konferencia) egyes résztvevői szerint mi jelenti az átlagember és az átlagos vállalkozás számára a legnagyobb kiberbiztonsági kihívásokat.

2019-08-21

Egy MI többet tud, mint amennyit elárul?

A Berkeley egyetem egykori diákja (Nicholas Carlini, jelenleg a Google MI kutató részlegének munkatársa) és kollégáinak megfigyelése szerint a mesterséges intelligenciák (MI) akár jelentősen több információt tárolhatnak (mesterséges "tudattalanjukban"), mint azt a funkcionalitásuk alapján az átlagember feltételezné.

2019-08-21

Közel 28 millió biometrikus minta szabadon a világhálón

A Suprema közel egy hónapja jelentette be Biostar 2 platformjának integrálását az AEOS beléptető megoldásába.

2019-07-30

Ami az 5G-t illeti

Még nem láttuk, nem hallottuk, egyéb módon nem érzékeltük az 5G kínálta előnyöket és lehetséges veszélyeit, ezért csak a meglévő technológiai adatok alapján tudjuk feltételezni milyen szükségszerű változásokat kell eszközölnünk a biztonsággal kapcsolatos gondolkodásunkban, mikor majd teljes egészében felváltja a jelenleg használatos 4G-t.

2019-07-16

A FinSpy felturbózott verziójának megjelenésére figyelmeztetnek a kutatók

A kellemetlen felhangokkal emlegetett FinSpy malware iOS és Android operációsrendszerrel rendelkező mobiltelefonokat fertőző, megnövelt hatékonyságú variánsára figyelmeztettnek a Kaspersky szakemberei.

2019-07-01

Kaphatnak vírust az okosotthon-kiegészítők?

Cikkünkben eloszlatjuk a tévhiteket az okosotthonokat érintő vírusokkal kapcsolatban, és tippeket adunk a sikeres védekezéshez ellenük.

2019-06-25

IP kamerákat is becélzó új botnet a láthatáron

Nemrégiben új, nehezen detektálható, ún. „bot” hálózat (botnet) tevékenységét azonosította a Palo Alto Networks.

/ 640 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: