Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek | IT biztonság

/ 636 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2017-09-07

Az új kínai, kiberbiztonsági szabályozás érdekes helyzetet teremt

Az új kiberbiztonsági szabályozás alapján, a kormánynak lehetősége nyílik bármely, Kínában üzleti tevékenységet folytató céget - biztonsági kockázatok után kutatva - átvilágítani, a témában jártas Recorded Future szerint.

2017-08-17

Biztonsági tipp: kiemelt fiókok és jogosultságok kezelése 4 lépésben

A legtöbb vállalatnál tisztában vannak vele, hogy túl sok rendszergazdai jogosultság kiadása kockázattal jár, mégsem fordítanak kellő figyelmet a területre.

2017-07-27

„Véletlenül” szivárogtak ki adatok svéd állampolgárokról – millió számra

Svédország sem úszta meg korunk járványát: az adatvédelmi „balhét”. Milliónyi kényes, személyes információ láthatott napvilágot. A hab a tortán, hogy az állampolgári adatok mellett az ország katonai titkait is megszellőztették.

2017-07-27

Egy jó és egy rossz hír a Ubiquiti portájáról

Érdekes módon, egyik sem a – meglehetősen híres – gyártótól érkezett. A jó hír az, hogy a cég ún. firmware „patcheket” adott ki még idén márciusban és áprilisban, mely megoldott néhány eléggé komoly biztonsági problémát, mely a cég AirRouter, TS-8-PRO switch, LBE, NBE, PBE, RM2-Ti, EdgeRouter termékeit érintette.

2017-07-18

GDPR: nem érezzük magunkat biztonságban

A felmérés szerint a cégek 53%-a nem fogja tudni határidőre teljesíteni a GDPR követelményeit.

2017-07-05

Hogyan lehet védekezni a zsaroló vírusok ellen?

100%-os biztonság nincs, de kis odafigyeléssel megnehezíthetjük a hackerek dolgát: jelszógenerátor, USB-kondom, hamis válasz a biztonsági kérdésekre, rendszeres frissítés csak néhány, a jól bevált módszerek közül.

2017-07-03

Most Petya tombol egy nagyot

2017 június 27-én – a hivatalos jelentések szerint – első körben Ukrajna, majd Oroszország, Dánia, Hollandia, valamint az Egyesült Királyság került sorra. Ukrajnában megbénult számos kormányzati szerv, a központi bank, a kijevi reptér és metróhálózat.

2017-06-19

A hackereknél is okosabb városokra van szükség

 • Előrejelzések szerint az okos városok piacának értéke 2020-ra mintegy 1,5 trillió dollárra rúg majd
 • Az okos városok tervezésénél kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonságra – figyelmeztet a Trend Micro friss tanulmánya
 • Többek között az ukrán erőmű és a dallasi riasztórendszer ellen intézett támadás is intő jel, hogy komoly károkat okozhatnak a védtelenül hagyott smart city technológiák

 • 2017-06-12

  Néhány év, és eltűnik a mai cégek 70 százaléka

  Miközben hivatalosan béke van, a világ vezető országai ebben a percben is hackertámadások ezreit indítják egymás ellen - afelől pedig ne legyen kétségünk, hogy ha egy szigorúan őrzött atomerőmű rendszereit tönkre tudják tenni, akkor a mi céges rendszereink sincsenek biztonságban. Bár nincsen száz százalékos védelem az informatikai fenyegetések ellen, nagyon nem mindegy, milyen esélyekkel szállunk harcba. Vajon tényleg mindig a felhasználók a hülyék?

  2017-06-05

  Jön az újabb hackertámadás

  A következő hónapokban sok kiberbűnöző indíthat támadást a ShadowBrokers által kiszivárogtatott biztonsági hibák felhasználásával. A WannaCry a nyilvánosságra hozott eszköztárnak csupán egy apró részét használta fel, hiszen egyetlen biztonsági rés kihasználására specializálták, viszont mellette még számos féreggé alakítható, távoli kódvégrehajtásra alkalmas mechanizmusról tudunk.

  / 636 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: