SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

/ 639 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-06-16

Beszédjükben korlátozottak hangmintáit gyűjti a Google a még hatékonyabb beszédfelismerés érdekében

A Google – együttműködve az ALS Therapy Development Institute és az ALS Residence Initiative (ALSRI) szervezetekkel (USA) -neuro-degeneratív betegségekben szenvedők hangmintáit gyűjti az Euphonia Projekt keretében.

2019-06-03

5G csatatér

Eszemben sincs a nagypolitikai csatatér összes aspektusát elemzés alá venni, de mindenképpen szükséges legalább a jelenleg folyó „furcsa háború” egyes összetevőivel tisztában lennünk.

2019-05-27

Hihetetlenül hiteles hamis videók a Samsung műhelyéből

A Samsung fejlesztői olyan mesterséges intelligenciát alkottak, mely megdöbbentően hitelesnek tűnő, ámde teljes mértékben hamis – létező és fiktív személyeket megjelenítő – videókat képes alkotni meglehetősen kevés forrásadatra támaszkodva.

2019-05-14

Viselkedés-biometria alapú IT-biztonsági megoldást dobott piacra a CyleronCentry

A mesterséges intelligencia (AI/MI) alapokra építkező, kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő Cyleron piacra dobta új, folyamatos felhasználó-azonosítást ígérő, viselkedés-biometria alapú szoftver platformját.

2019-04-23

Gyengének bizonyult a francia kormány kommunikációs appja

Egy ún. „fehérkalapos” (etikus) hacker - Robert Baptiste (alias: @fs0c131y) - derítette fel a 2019. április 18-án debütált Tchap gyenge (feltörést biztosító) pontját.

2019-04-08

A viselkedés alapú biometrikus azonosítás mellett érvel a Samsung alelnöke

Kifejezetten a közszféra (mobil, jogosultság/hozzáférési jog) azonosítási szükségleteinek kielégítésére tartja remek megoldásnak a viselkedés alapú biometriát Chris Balcik (a Samsung USA alelnöke).

2019-04-08

Kibertámadás érte a Bayer gyógyszergyárat

A német egészségügyi „mamut” nyilatkozatban erősítette meg a Reuters értesüléseit, miszerint a céget kibertámadás érte.

2019-04-02

Mesterséges Intelligencia, mint „arcradír”

Az AI/MI alapú megoldásairól ismert Pimloc olyan megoldást fejlesztett ki, melynek segítségével -a fejlesztő állítása szerint - játszi könnyedséggel felelhetnek meg a CCTV rendszert üzemeltető vállalkozások és egyéb - arra kötelezett szervezetek - a GDPR (és a kaliforniai Consumer Privacy Act) követelményeinek.

2019-03-26

Kissé figyelmetlen volt a tudomány óriása

Hazánkban az év elején – az MTA által felmondott szerződés kapcsán - címlapokra került Elsevier egyik szervere „nyitva” maradt az Internet felé, így megismerhetővé vált a felhasználók neve és email címe, a Motherboard cikke szerint.

2019-03-26

Zsarolóvírus bénította meg a világ egyik legnagyobb alumíniumipari cégét

A Norsk Hydro amerikai (USA) leányvállalatának hálózata fertőződött meg először, majd ezt követően a cég szinte teljes egészében leállították az informatikai eszközöket.

/ 639 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: