Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek | IT biztonság

/ 635 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2017-06-19

A hackereknél is okosabb városokra van szükség

 • Előrejelzések szerint az okos városok piacának értéke 2020-ra mintegy 1,5 trillió dollárra rúg majd
 • Az okos városok tervezésénél kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonságra – figyelmeztet a Trend Micro friss tanulmánya
 • Többek között az ukrán erőmű és a dallasi riasztórendszer ellen intézett támadás is intő jel, hogy komoly károkat okozhatnak a védtelenül hagyott smart city technológiák

 • 2017-06-12

  Néhány év, és eltűnik a mai cégek 70 százaléka

  Miközben hivatalosan béke van, a világ vezető országai ebben a percben is hackertámadások ezreit indítják egymás ellen - afelől pedig ne legyen kétségünk, hogy ha egy szigorúan őrzött atomerőmű rendszereit tönkre tudják tenni, akkor a mi céges rendszereink sincsenek biztonságban. Bár nincsen száz százalékos védelem az informatikai fenyegetések ellen, nagyon nem mindegy, milyen esélyekkel szállunk harcba. Vajon tényleg mindig a felhasználók a hülyék?

  2017-06-05

  Jön az újabb hackertámadás

  A következő hónapokban sok kiberbűnöző indíthat támadást a ShadowBrokers által kiszivárogtatott biztonsági hibák felhasználásával. A WannaCry a nyilvánosságra hozott eszköztárnak csupán egy apró részét használta fel, hiszen egyetlen biztonsági rés kihasználására specializálták, viszont mellette még számos féreggé alakítható, távoli kódvégrehajtásra alkalmas mechanizmusról tudunk.

  2017-05-30

  Jövőre biztos többet kell költeni informatikára

  Haladéktalanul meg kell kezdeniük a felkészülést az egy év múlva hatályba lépő Európai Adatvédelmi Rendeletben (GDPR) foglaltak betartására a magyar vállalatoknak. Az új szemléletű szabályozás ugyanis számos terhet ró az adatkezelőkre és -feldolgozókra, illetve a bírságolási tételek is rendkívüli módon megemelkedtek.

  2017-05-23

  Így tudhatja meg, hogy fenyegeti-e a gépét a WannaCry zsarolóvírus

  Az ESET biztonsági cég eszközével könnyen és gyorsan kideríthető, védett-e Windows rendszere a rettegett zsarolóvírussal, a WannaCry-jal szemben, vagy nem árt gyorsan telepíteni a Microsoft frissítését.

  2017-05-16

  „WannaCry” új hullám

  A Black CERT Biztonsági Központ tájékoztatása szerint a hétvégén futótűzként lezajlott globális ransomware támadás a „WannaCry” - vagy másik nevén „Wanna Decryptor” - vírus első verziójának lefutása volt az internetre csatlakoztatott védtelen számítógépeken. A továbbfejlesztett változatok hamarosan feltűnnek, valamint a vírusmásolók (copycat hackerek) saját példányai is támadásba lendülnek.

  2017-05-16

  A hazai cégek is védekezhetnek a WannaCry zsarolóvírussal szemben

  A múlt héten végigsöpört a világon a WannaCry zsarolóvírus: összesen mintegy száz országban észleltek támadást. A Trend Micro információi szerint a fenyegetés már a magyar vállalatokat is érinti. A vírus a CVE-2017-0144, EternalBlue, illetve MS17-10 kódnéven ismert sebezhetőséget kihasználva terjed a védtelen hálózatokon, és titkosítja a fájlokat, amelyeket csak bitcoinban kifizetett váltságdíj ellenében bocsát újra az áldozatok rendelkezésére.

  2017-05-09

  Meghekkelt robotok a gyárakban

  Ha robotokkal kapcsolatos kibertámadásokról van szó, az emberek többsége valószínűleg rögtön valamelyik legfrissebb hollywoodi kasszasikerre asszociál. A valóság azonban az, hogy ma már minden termelési folyamatban kulcsszerepet játszanak az ipari robotrendszerek – a számítógépes chipek, az autók, de még az üveg gyártásában is.

  2017-04-26

  A nagyvállalatok csupán 5 százaléka készült fel a digitális gazdaság informatikai követelményeire

  A Dell EMC bemutatta új, az Enterprise Strategy Group (ESG) által készített felmérésének eredményeit. A kutatásból kiderül, hogy a nagyvállalatok informatikai vezetői és döntéshozói szerint a cégek még nem integrálták teljesen működésükbe az informatikai átalakulás minden mozzanatát, amely a versenyképességük biztosításához szükséges lenne.

  2017-04-18

  Valóra vált horror: játékok kémkednek az otthonunkban?

  Egyes modern játékok úgy képesek beszélgetni a gyerekekkel, vagy éppen válaszolni a kérdéseikre, hogy az internetre csatlakoznak. Közben pedig olykor kamerával, mikrofonnal kémkednek utánunk...

  / 635 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: