SecuriFocus.com
Biztonságvédelmi szakportál

Hírek | IT biztonság

/ 637 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-02-04

A Mobotix „kaktusza” és a kiberbiztonság

A Mobotix az ún. „Kaktusz Koncepció” rendszerbe állításával igyekszik elejét venni a kiber-támadások okozta kellemetlenségeknek.

2018-01-30

Orosz kutatók folyamatos azonosítási eljárást fejlesztettek ki mobil eszközökhöz

A Lézer és Plazma Technológiák Intézet (az Oroszország atomkutatásra szakosodott egyetemének része) kutatói olyan eljárást dolgoztak, melynek segítségével folyamatos védelem (felhasználói azonosítás) alá lehet helyezni a mobil eszközöket (okostelefonok, tabletek).

2018-01-14

Veszély leselkedik az ipari létesítményekre

A cégek negyede tapasztalt számítástechnikai támadást az elmúlt időszakban. Tavaly a legnagyobb fenyegetést az ipari szervezetek számára a célzott támadások jelentették. Ahhoz, hogy a vállalkozások növelni tudják informatikai biztonságukat ki kell deríteni rendszereik sérülékeny pontjait.

2018-01-13

Burjánzik az Processzor „Gate”

A tavalyi év végén kirobbant Intel botrány (biztonsági rések az Intel processzoraiban) hamar tovább burjánzott. Igen rövid idő alatt kiderült, hogy nem csak az Intel, de az Apple, Arm, AMD is több esetben beáldozta a biztonságot a (-z üzleti és technológiai) gyorsaság oltárán. Pár napja a mobil eszközök processzorainak ismert gyártója, a Qualcomm is csatlakozott az illusztris társasághoz.

2018-01-10

Az IoT veszélyeire figyelmeztetnek az USA kormányzati szervei

Az IoT-ben rejlő veszélyekre hívta fel az USA Elnökének figyelmét a Kereskedelmi és a Belbiztonsági Minisztérium közös jelentése. A javaslatok között szerepel a lakosság „IoT tudatosságának” növelése, a veszélyek hatékonyabb tudatosítása, illetve a mérnökképzések kötelező részévé tennék az IoT-tal kapcsolatos tanulmányokat.

2018-01-04

Rengeteg számítógép, telefon és tablet lehet veszélyben

Kiberbiztonsági szakértők szerdán két olyan biztonsági rés meglétét fedték fel, amelyek lehetővé teszik, hogy hekkerek érzékeny információkat tulajdonítsanak el szinte bármilyen korszerű számítástechnikai eszközről, amely az Intel, az AMD vagy az ARM processzorgyártó cégek csipjeit tartalmazza.

2018-01-02

Számos biztonsági rést fedeztek fel az Intel firmwareiben

Az Intel hivatalosan is elismerte, hogy Management Engine (ME), Server Platform Services (SPS) és a Trusted Execution Engine (TXE) számos biztonsági rést rejt melynek következtében a nem kívánt folyamtok futtathatók a megtámadott gépeken a felhasználó, de még a rendszergazda tudta nélkül is.

2017-12-18

Hekkerek lebénítottak egy ipartelepet

Hekkerek támadták meg a Schneider Electric SE Triconex, ipari létesítményeket védő biztonsági rendszerét, sikerrel.

2017-12-02

Várják a jelentkezőket az NKE kiberbiztonsági képzésére

Várják a jelentkezőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) februárban induló elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzésére.

2017-11-14

Felkészült már az új EU-rendeletre?

Az üzleti szektor egyik legnagyobb kihívása ma a kiberbiztonság, megsértése ugyanis hatalmas károkat okozhat mind pénzügyi, mind pedig jogi szempontból. 2018. május 25-én lép életbe a GDPR (General Data Protection Regulation), azaz az EU általános adatvédelmi rendelete, amelyre minden cégnek érdemes időben felkészülnie.

/ 637 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: