SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

/ 641 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-12-09

Kaspersky és a biomterikus pecsétgyűrű

Egy jelszó bármikor megváltoztatható, ha illetéktelen kezekbe kerül, ellenben az ujjlenyomatról ez nem mondható el. Lecserélni, törölni meglehetősen fájdalmas procedúra lenne.

2019-12-09

Biometrikus szelfik és azonosításra alkalmas dokumentumok a hackerek célkeresztjében

Egyre népszerűbbé válnak a biometrikus szelfiken személyi azonosításra alkalmas dokumentumok („befényképezésén”) alapuló személyazonosság ellenőrzések.

2019-12-03

Ami a publikus okostelefon töltőállomásokat illeti

Szakértők szerint kiemelt veszélyt jelenthet, amennyiben lemerülőben lévő mobiltelefonunkat a hazánkban is egyre inkább burjánzó, nyilvános USB-töltőállomások egyikén kívánjuk feltölteni.

2019-12-03

Új Fujitsu szoftver a könnyedebb viselkedés azonosítás érdekében

A Fujitsu olyan mesterséges intelligencia (M.I.) alapú – a rögzített video-tartalomban az emberi viselkedést elemző – eljárást fejlesztett ki, mely egyaránt képes a szinte alig észrevehető gesztusok és a komplex viselkedés felismerésére.

2019-12-03

Amazon Alexa akár minden IoT eszköz számára

Az Amazon Web Services elérhetővé tette az Alexa Voice (hang alapú vezérlés) megoldását olyan alacsony tápellátás-igényű IoT eszközök számára, melyek alapértelmezetten nem rendelkeztek az Alexa által megkövetelt számítási kapacitásokkal.

2019-11-25

Hangvezérelt rendszerek lézeres hackelése

Michigani Egyetem és a japán Elektro-kommunikációs Egyetem kutatói olyan biztonsági problémára világítottak rá, mely a valamennyi hangvezérlésű okoseszközt (bele értve a mobiltelefonokat is) érinti – a szakértők állítása szerint.

2019-11-11

Hanghamisítással tettek szert 29 milliós zsákmányra a csalók

Természetesen a címben említett összeg amerikai dollárban értendő. Az átverés elszenvedője a japán pénzügyi óriás (Nikkei) amerikai leányvállalata volt, mely 29 Mio USD-t utalt át a bűnöző(k) számlájára.

2019-10-28

Okos otthon kibervédelem 7 pontban

Ha már az otthonunkról van szó, és azt okosítani kívánjuk, a kényelmen túlmenően a biztonsági szempontokat is javasolt alaposan megrágni. Külön tekintettel arra, hogy az okos otthon megoldások – jellegükből fakadóan – az internetről is elérhető.

2019-10-14

Eljött a biometrikus bankkártyák kora?

Az Idex Biomterics által publikált jelentés szerint, minden – a technolóiát ért vád, nehézség és félreértelmezés ellenére - fordulóponthoz érkezett a biomterikus azonosítással rendelkező fizetési célú kártyák (pl. bankkártyák) piaca.

2019-09-30

Admin/PASSWORD párossal lépsz be?

Volt egy kis szabad időm, lehetett akár 20 perc is, így volt időm azon merengeni, hogy milyen veszélyekkel járhat, valaki az alapértelmezett felhasználó / jelszó párossal használja CCTV rendszerét. Természetesen, itt nem azon veszélyekről van szó, melyeket már milliószor és millióan kiveséztek. Ámbátor épp oly hihetetlen az, hogy valaki nincs tisztában az „alap” veszélyekkel (adatlopás, „kukucskálás” / kémkedés, DDOS és egyéb kibertámadásokhoz felhasználás stb.), mint az, hogy még csak igen kevesen filozofáltak erről, egy kicsit szabadabbra engedve a tudományos képzelet pórázát. Mentségükre legyen mondva, az alábbi gondolatok alapja a ma még többek által kiforratlannak tekintett mesterséges intelligencia (MI). Most, a hosszúra nyúlt bevezetést követően, lássuk a lényeget.

/ 641 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: