SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | MI - mesterséges intelligencia

/ 3 következő oldal utolsó oldal Találat/oldal:

2020-04-05

Egyidejű félelmek

A kormányok egyre növekvő mértékben fordulnak az arcfelismerés alapú biometrikus megoldások felé a COVID-19 elleni küzdelemben, ám az ENSZ Személyiségi Jogokért Felelős hivatalnoka (Joseph Cannataci) arra figyelmeztet, hogy ezzel hosszú időre – a járvány múltát meghaladó időintervallumra – jelentősen sérülhetnek az egyén személyiségi jogai.

2020-03-23

Az ajakmozgás alapú biometria a jövő egyik lehetséges „csillaga” – a kutatók szerint

A Belfasti Egyetem Elektronikai, Kommunikációs és Információs Technológiák Intézetének kutatói szerint az ajakmozgás elemzése az egyik leghatékonyabb viselkedés-biometriai azonosító eljárása, amennyiben egy adott rendszerbe már regisztrált személyazonosság vizsgálják.

2020-03-23

TypingDNA ingyenes biztosítja azonosító megoldását az oktatási intézmények számára, a koronavírus járvány idején

A covid-19 járványra való tekintettel, a távoktatás támogatása érdekében a TypingDNA kibővítette „gépelés”-alapú biometrikus azonosító applikációjának ingyenes használatának időintervallumát, általános és középiskolák, valamint egyetem számára.

2020-03-16

Biometrikus nyomkövetés a karantén biztosításához

Az izraeli SuperCom olyan biometrikus azonosító technológiára épülő elektronikus megfigyelő és nyomon követő megoldással rukkolt elő, mely cég állítása szerint képes a kormányok járványkezelő tevékenységének támogatására azzal, hogy képes követni/megjeleníteni a karantén alá vont területeken tartózkodók mozgását.

2020-03-16

Intel, a szó angol értelmében

Az informatika nagyágyúja, az USA-ban zajló viták ellenére úgy döntött, hogy arcfelismerő rendszerekkel kívánja azonosítani közel 20,000 oregoni alkalmazottját, illetve a helyi létesítményeit látogató személyeket.

2020-03-16

Robbanás előtt a végponti M.I. chipek piaca

Az IHS Markit piackutató cég előrejelzése szerint a mesterséges intelligencia (M.I.) alkalmazásához szükséges félvezetők piaca robbanásszerű növekedés előtt áll – beleértve azon chipeket is, melyek biztonságtechnikai eszközökbe (pl.: IP CCTV kamerák) kerülnek integrálásra.

2020-03-02

Az arcfelismerés alapú nemi-meghatározás nehézségei

A Notre Dame Egyetem és a Floridai Technológiai Intézet közös projekt keretében vizsgálja, mi az oka, hogy a férfiakat magasabb hatékonysággal azonosítják a mélytanulás alapú arcfelismerő megoldások.

2020-03-01

Az arcfelismerési technológia segítheti-e a koronavírus felismerését?

Mivel a halálozások száma a folyamatosan növekszik a koronavírus kitörése miatt (már több mint 2,000 áldozatról tudunk), felmerültek javaslatok, hogy Kínában CCTV-t és arcfelismerési technológiát alkalmazzanak a vírus visszaszorítására.

2020-02-24

AI-tvágott gordiuszi csomók

Az ok, ami miatt most billentyűzetet ragadtam, az nem más, mint a Mesterséges Intelligencia elfogultságáról szóló, önmagukat tudományos köntösbe bújtató szóbeszédek tömkelege.

2020-02-17

iBeta tanúsítványt kapott az Idemia „élő arc” azonosító technológiája

Az Idemia csalásmegelőzés és távoli hozzáférés / beléptetés érdekében kifejlesztett biometrikus élő személy (pl. élő arc) azonosító technológiája megkapta a (többek között) biometrikus megoldások tesztelésére és hitelesítésére szakosodott iBeta Level 1 és Level 2 tanúsítványát.

/ 3 következő oldal utolsó oldal Találat/oldal: