SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

/ 427 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-06-17

19 szemű „sáskát” tesztel a kínai rendőrség

Jelen esetben szó szerint, ámbátor memória csak részlegesen játszik itt szerepet. Egy adott képsorozatra adott agyi válasz, mely Buffalói Egyetem szerint ugyan úgy alkalmas a személy azonosságának nagybiztonságú megállapításához, mint az ujjlenyomat.

2018-06-17

Virtuális kerítést tesztelnek USA és Mexikó határán

Épp most folyik egy virtuális határvédelmi rendszer tesztje az USA déli határának egy kicsiny részén. Az Anduril fantázianevű, szigetüzemű (tápellátása napelemekkel is megoldható) rendszer több érzékelő (mikrohullámú mozgásérzékelő, lézeres mozgás és távrézékelők), kamera és kommunikációs rendszer harmonikus egysége egy AI (MI – mesterséges intelligencia) vezérlése mellett.

2018-06-04

Erősödik a kínai biztonságtechnikai termékkel szembeni nyomás Washingtonban

Név szerint említették meg a Hikvisiont és a Dahuát abban a törvénytervezetben, melynek célja a kínai biztonságtechnikai és kommunikációs termékek alkalmazásának betiltása.

2018-05-28

Szökésben lévő gyanúsítottat kaptak el AI-val felturbózott CCTV kamerák segítségével Kínában

Egy koncertről szeretett volna távozni egy „Yu” néven emlegetett úr, Kína Csöcsiang tartományában, de a kijáratnál már rendőrök várták. Yu úr egy nagyobbacska (kb. 4.5 MFt érték ) burgonya szállítmányt „felejtett el” kiegyenlíteni még 2015-ben Santung tartományban, inkább odébb költözött 700 km-rel.

2018-04-22

MI-alapú, CCTV kamerába integrált arcfelismerés

A Mesterséges Intelligencia alapú megoldások fejlesztésére létre hozott pekingi startup – a Horizon Robotics – piacra dobta új, AI(MI) alapú integrált arcfelismerő technológiával felvértezett, felhő alapokon nyugvó IP CCTV kameráját.

2018-04-09

Az arcfelismerő algoritmust gyártó kínai vállalat lett a világ legértékesebb AI-startupja

A kínai SenseTime fő profilja olyan szoftverek fejlesztése, mely képes azonosítani embereket a térfigyelő kamerák felvételein. A vállalat hétfőn 600 millió dollárnyi befektetést szedett össze, és állítólag már zajlanak a tárgyalások egy újabb befektetői körről. Ezzel a SenseTime értéke megközelítette a 4,5 milliárd dollárt.

2018-03-18

71 millió HD video stream egyidejűleg

Nemrégiben kezdte el hivatalosan is működését a Facebook – Microsoft – Telxius trió kivitelezésében (tavaly év végén) elkészült nagysebességű kommunikációs kábel (MAREA projekt).

2018-03-13

Lépéshátrányban az Egyesült Királyság?

Az elmúlt időszak – tömegközlekedést is érintő – súlyos eseményei joggal vetik fel a kérdést, mit tehetnek a szolgáltatók és a rendvédelmi szervek? Ami az Egyesült Királyságot illeti, a Scotland Yard előrejelzése szerint, az ország terrorfenyegetettségi szintje a legmagasabb fokozaton marad még legalább öt évig.

2018-03-06

Biometria alapú menekültnyilvántartást vezet be Uganda

Az ugandai kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által már korábban 48 országban és 4,4 millió menekült esetében alkalmazott, biometria alapú nyilvántartási/azonosító rendszert vezet be az ország területén lévő, közel 1,4 millió menekült személyazonosságának nyilvántartása érdekében.

2018-02-27

Csak egyetlen percnyi minta és bárki hangja klónozható – a Baidu szerint

A „kínai Google” (Baidu) nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatási anyaga szerint, az általuk fejlesztett mesterséges intelligencia (MI/AI) képes arra, hogy egy adott személy egy perces hangmintáját néhányszor „meghallgatva”, klónozza (élethűen utánozza) azt. A fejlesztők állítása szerint, a rendszer többezer hangminta elemzésére és klónozására képes, mindössze fél óra alatt.

/ 427 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: