Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Biztonságvédelmi szakportál
Pantheon logó

Hírek | Külföld

/ 426 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2017-10-02

Az első, energiacellás vagyonőr robot

Az SFC Energy Efoy Pro energiacelláját (generátor) integrálták a szingapúri székhelyű Oneberry Technologies által kifejlesztett mesterséges vagyonőrbe: a Roboguardba.

2017-09-26

Kína döbbenetes megfigyelőrendszert üzemelt be

A sokmillió kamerára épülő platform már most is sokat tud, de várható, hogy egyre okosabb lesz.

2017-08-30

15 évesen néz szembe 25+ éves börtönnel egy amerikai „gamer”

Olybá tűnik, a szabadság hazájában sem tolerál mindent az állam. A Paul Horner nevet viselő fiatal úgy gondolta remek ötlet ráhívni a helyi SWAT (a helyi TEK) egységet egy „ellenfelére”, aki legyőzte őt a Battlefield 4 nevezetű játék online pályáján.

2017-08-17

Mindenkit átvizsgálnak? Akár a repülőtéren - nagyon durva ellenőrzésekre készülnek a metróállomásokon

A repülőtériekhez hasonló testszkennereket alkalmazhatnak a Los Angeles-i metróhálózatban is a fegyverek és robbanóanyagok kiszűrésére.

2017-08-17

GPS-zavaró eszközt tesztelhettek az oroszok?

Az USA Tengerészeti Hivatalától származó (meg nem erősített) információ szerint, ez év júniusában mintegy 20 – a Fekete tenger adott szegmensében közlekedő - hajót érintett egy kellemetlen jelenség, nevezetesen: átmenetileg megbolondultak a GPS-eik.

2017-08-07

A CIA tényleg minden térfigyelő kamerát ki tud kapcsolni

Sőt, az ügynökei képét is el tudja tüntetni a felvételekről, A WikiLeaks legújabb kiszivárogtatása bemutatta az ehhez használatos hackereszközt, a Dumbót.

2017-08-03

Malajzia biometrikus adatokat gyűjt a vendégmunkásoktól

Malajzia - az ország bevándorlási hivatalának elsőszámú vezetőjének nyilatkozata szerint -, a fertőző betegségek terjedésének megakadályozása érdekében, valamennyi külföldi illetőségű vendégmunkástól ujjlenyomatot vesz le.

2017-07-27

Baktériumok, mint adathordozók – elfelejthetjük az USB-t?

A kérdés – természetesen – költői, mert bár tényleg megtörtént, hogy a mozgókép történetének egyik legelső alkotását (A mozgó ló) elmentették egynehány E.coli. baktérium génállományába (az ún. CRISP technológiával) kódolva, a technológia – jelenleg – több kérdést vet fel, mint amennyit megold.

2017-06-14

A biztonságtechnika 50 legnagyobb hatású személyisége, legalább is a britek szerint

Az IFSEC Global, az idén 50 éves BSIA-val (a brit vagyonvédelmi kamara) karöltve, ismét kiválasztotta a brit biztonságtechnikai szakma/piac 50 legnagyobb hatású szereplőjét.

2017-05-29

Nekimenne a közösségi média órásainak a brit kormány

A The Sun értesülése szerint, a brit kormány egyes miniszterei – a választásokat követően mihamarabb – rá szeretnék venni a parlamentet, hogy olyan törvényt fogadjon el, mely által kikényszeríthetővé válnának a titkosított – pl. Facebook, WhatsApp – adatfolyamok (üzenetek).

/ 426 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: