SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

/ 431 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-06-17

DNS-ből arckép – biometria 2.0

Egy belga-amerikai (USA) kutatócsoport olyan algoritmust fejlesztett ki, mely képes (lehet) egy adott DNS minta alapján a legvalószínűbb arckép kiválasztására.

2019-06-16

16TB-os Seagate Exos és Ironwolf HDD-k

A Seagate Technology bejelentette 16TB-os hélium-alapú, nagytárolókapacitású merevlemezének kereskedelmi forgalomba kerülését.

2019-06-11

Biometrikus azonosítás a jövő fegyvereiben?

Az Amerikai Hadsereg (U.S. Army) nem régiben tett közzé egy nyilvános felhívást újgenerációs gyalogsági lőfegyver (NGSW) kifejlesztésére.

2019-06-04

További kínai cégek bojkottját tervezheti az USA kormányzata

A New York Times információja szerint a Megvii, a Hikvsision és más -a biometrikus azonosítás terültén (is) tevékenykedő - kínai gyártók is felkerülhetnek az amerikai alkatrészek értékesítését tiltó lisztára.

2019-06-04

Egy kesztyű, ami lát

Az MIT fejlesztésében megszületett, érzékelőkkel teliültetett kesztyű lehetővé teszi egy MI (mesterséges intelligencia) számára, hogy a „kezében” tartott objektumokat azonosíthassa.

2019-05-20

Már az oroszok is…

Már nem csak a kínai városok, de 2019-től Moszkva is mesterséges intelligencia (MI/AI) alapú arcfelismerő megoldás segítségével monitorozza a metropolisz utcáin hömpölygő 12 milliós tömeget.

2019-05-20

A Pentagon még hatékonyabb MI alapú nyomkövető alkalmazások megvalósítására törekszik

Az amerikai (USA) hírszerző közösség fel szeretné turbózni AI alapú nyomkövető megoldásainak algoritmusait úgy, hogy akár egy teljes nagyvárosra kiterjedően követhető legyen a felhasználók által megjelölt személyek.

2019-05-20

Arcfelismerés akár 45 km-es távolságról

A Shanghji Műszaki Egyetem egy kutatócsoportja olyan technológiát fejlesztett ki, melynek segítségével akár 45 km távolságról is lehetségessé válhat elemzésre alkalmas képanyag előállítása még akkor is, ha a rálátást pl. sűrű szmog nehezíti.

2019-05-15

San Francisco betiltja az arcfelismerő rendszereket

San Francisco az első olyan amerikai város, ahol a döntéshozók megszavazták, hogy a helyi hatóságok ne használhassanak arcfelismerő rendszereket. Ráadásul innentől mindenfajta új megfigyelő technika beszerzését jóvá kellene hagynia a városvezetésnek.

2019-05-14

Arcfelismerő kamerák erősítik a Copa America biztonságát

A 46. Copa America labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek otthont adó hat brazil stadion mindegyikébe arcfelismerő technológiát telepítettnek a szervezők, hogy kiszűrhessék a belépni szándékozók közül a brazil és külföldi rendőrségek által keresett személyeket.

/ 431 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: