SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

/ 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2020-03-22

Személyzet nélküli bolt, ahonnan szinte esélytelen bármit ellopni

Az üzlet mesterséges intelligenciával működik, ötven kamera figyeli a vásárlókat.

2020-02-29

Moszkva biometrikus megoldást vetne be a koronavírus ellen

A moszkvai hatóságok, a koronavírus gyors terjedését figyelembe véve, olyan – a kivitelezés alatt lévő térfigyelő rendszer keretén belül megvalósítandó – biometrikus arcfelismerő megoldás bevezetése mellett döntöttek, melynek segítségével a fertőzésgyanús személyek azonosíthatóvá válnak, megakadályozandó, hogy elhagyják lakásukat / szállodájukat a karantén ideje alatt.

2020-02-05

Meghosszabbított holdújévi szünet a kínai gyártóknál

Az ismert egyészségügyi vészhelyzet miatt a kínai kormányzat – a járvány terjedésének kordában tartása érdekében hozott intézkedéscsomag keretében - meghosszabbította 2020. február 9-ig az eredetileg január 30-cal záródó ünnepi / munkaszüneti periódust.

2020-01-13

Elvitte a legjobb innováció díját az iniVation

Az „integrált képalkotás” kategóriában a svájci iniVation nyerte el a 2020-as Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) innovációs díját.

2019-12-16

2. helyen végzett az USA – a lakosság/CCTV kamera „versenyben”

Az Informat Tech LLC. felmérése szerint – minden sajtóhadjárati esemény (megjelent, elítélő cikkek) ellenére – az USA-nak sincs oka „szégyenkezni”, hiszen a lakosságra vetített kameraszám arányt tekintve alig marad el kínai „versenytársától”.

2019-11-25

Heroin használat kimutatása ujjlenyomat alapján

A Surrey Egyetem kutatóinak egy csoportja olyan ujjlenyomatazonosító technológiát fejlesztette ki, melynek segítségével – állításuk szerint – kimutatható, ha valaki heroinnal él, avagy csak érintkezésbe került az anyaggal; akár úgy is, hogy kezet fogott valakivel, aki előzőleg heroinhoz nyúlt.

2019-11-11

260 millió személy adatait kezeli az amerikai belbiztonság 2022-re

Az USA Belbiztonsági Minisztériuma egy új fejlesztés keretében vált át hamarosan az eddigi IDENT-ről az Amazon Web Services megoldásain futó, felhő alapú HART rendszerre.

2019-11-11

M.I. alapú objektumazonosítás problémái

Első sorban a katonai célú, mesterséges intelligencián (M.I.) alapuló objektumazonosító megoldások támadhatóságát feszegették az MIT Technology Review szerzői.

2019-10-21

Erőteljesen terjed a biometria alapú személyazonosítás a Benelux államokban

Drámaian megnövekedett a KKV-kat ért, kifinomult kibertámadások száma az elmúlt időszakban, a Ponemon Institute felmérése szerint, melybe 2000 IT és IT biztonsági céget vontak be az USA, az Egyesült Királyság, Németország, Ausztria Svájc, a skandináv és a Benelux államok területéről.

2019-10-14

Molekuláris szintű azonosító szenzorokat fejleszt az USA légiereje

Egy adott személy „mikro- és makroszintű” biológia jellemzőit regisztrálni és feldolgozás céljából elemezni képes érzékelők kutatásába fektet meglepő mennyiségű energiát és tőkét az Egyesült Államok (USA) légiereje.

/ 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: