SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

/ 427 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-04-09

Az arcfelismerő algoritmust gyártó kínai vállalat lett a világ legértékesebb AI-startupja

A kínai SenseTime fő profilja olyan szoftverek fejlesztése, mely képes azonosítani embereket a térfigyelő kamerák felvételein. A vállalat hétfőn 600 millió dollárnyi befektetést szedett össze, és állítólag már zajlanak a tárgyalások egy újabb befektetői körről. Ezzel a SenseTime értéke megközelítette a 4,5 milliárd dollárt.

2018-03-18

71 millió HD video stream egyidejűleg

Nemrégiben kezdte el hivatalosan is működését a Facebook – Microsoft – Telxius trió kivitelezésében (tavaly év végén) elkészült nagysebességű kommunikációs kábel (MAREA projekt).

2018-03-13

Lépéshátrányban az Egyesült Királyság?

Az elmúlt időszak – tömegközlekedést is érintő – súlyos eseményei joggal vetik fel a kérdést, mit tehetnek a szolgáltatók és a rendvédelmi szervek? Ami az Egyesült Királyságot illeti, a Scotland Yard előrejelzése szerint, az ország terrorfenyegetettségi szintje a legmagasabb fokozaton marad még legalább öt évig.

2018-03-06

Biometria alapú menekültnyilvántartást vezet be Uganda

Az ugandai kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által már korábban 48 országban és 4,4 millió menekült esetében alkalmazott, biometria alapú nyilvántartási/azonosító rendszert vezet be az ország területén lévő, közel 1,4 millió menekült személyazonosságának nyilvántartása érdekében.

2018-02-27

Csak egyetlen percnyi minta és bárki hangja klónozható – a Baidu szerint

A „kínai Google” (Baidu) nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatási anyaga szerint, az általuk fejlesztett mesterséges intelligencia (MI/AI) képes arra, hogy egy adott személy egy perces hangmintáját néhányszor „meghallgatva”, klónozza (élethűen utánozza) azt. A fejlesztők állítása szerint, a rendszer többezer hangminta elemzésére és klónozására képes, mindössze fél óra alatt.

2018-02-11

Arcfelismerő „okos-napszemüvegek” a kínai rendőrség eszköztárában

Mint azt pl. a Dahua fejlesztőrészlege hivatalosan is elismerte, Kína tökéletes tesztpálya az intelligens (akár MI-alapú) képtartalomelemző megoldások tesztelésére; tekintve a személyiséghez fűződő jogok másodlagos voltát.

2017-12-12

450 mobil ujjlenyomatolvasót állított szolgálatba az FBI

Az amerikai (USA) Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 450 darabot vásárolt az Integrated Biometrics FIVE-0, mobil ujjlenyomatleolvasó megoldásából.

2017-11-02

Heathrow leaks…

A levelek mellett egy USB kulcs is lehullott egy nyugat-londoni utcán, amit a becsületes megtaláló (miután megtekintette) eljuttatott a Sunday Mirror szerkesztőségébe.

2017-10-02

Az első, energiacellás vagyonőr robot

Az SFC Energy Efoy Pro energiacelláját (generátor) integrálták a szingapúri székhelyű Oneberry Technologies által kifejlesztett mesterséges vagyonőrbe: a Roboguardba.

2017-09-26

Kína döbbenetes megfigyelőrendszert üzemelt be

A sokmillió kamerára épülő platform már most is sokat tud, de várható, hogy egyre okosabb lesz.

/ 427 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

Kivitelezés vezető

A Seawing Kft. a biztonságtechnikai rendszerek fejlesztésében és gyártásában piacvezető vállalat, 2016 októbere óta a nemzetközi háttérrel rendelkező Assa Abloy cégcsoport tagja. A gyorsan növekedő biztonsági ágazatban a Csoport páratlan jelenléttel bír az olyan területeken, mint például a hozzáférés-ellenőrzés, azonosítási technológia, bejárat-automatizáció és szállodai biztonság. Partnereink számára egyedi és integrált beléptető, biztonságtechnikai megoldásokat kínálunk, önálló területként foglalkozunk könnyen kezelhető munkaidő-nyilvántartással. Vevőszolgálati csapatunkba keresünk kivitelezés vezető kollégát.