SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

/ 429 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-02-12

Az USA a harcterekre vinné az AI alapú arcfelismerést

A Pitsburgh Post-Gazette cikke szerint, az USA AI (Mesterséges Intelligencia) Munkacsoportja fejlesztési együttműködést kötött a National Robotics-szel (Carnegie Mellon Egyetem) a harcmezőn (leginkább műveleti területen) alkalmazható, a mentőakciókat támogató és a civil áldozatok számát csökkentő AI-alapú megoldások fejlesztésére.

2019-02-04

Büntethető lesz az arc eltakarása az Egyesült Királyságban és Franciaországban?

A Londoni Rendőrség 90 Fontra büntetett egy személyt azt követően, hogy az illető – a rendőrség hivatalos, közterületen végzett arcazonosító tesztje során - elfedte az arcát és lehajtott fejjel ment tovább.

2019-02-04

San Francisco fontolgatja az arcazonosítás betiltását

Míg az USA más területein és a világ egyre több országában/városában tesztelnek és alkalmaznak arcazonosító és egyéb biometrikus megfigyelést lehetővé tevő megoldásokat, a San Francisco-i városvezetés elő olyan (helyi érvényű) törvényjavaslat került mely megtiltaná az arcfelismerő alkalmazások beszerzését a helyi rendvédelmi szervei és a város egyéb szervezetei számára.

2019-01-21

Közpénzek herdálásával vádolják a londoni rendőrséget

A térfigyelő és egyéb megfigyelő rendszereket már hosszú ideje kritizáló Big Brother Watch szervezet a közpénzek herdálásával vádolja a Londoni rendőrséget, a „cég” bő két éves arcfelismerő megoldások hatékonyságát tesztelő projektje kapcsán.

2019-01-21

Arc, mint „fizetőeszköz”

Arcfelismerés alapú fizetési rendszer burjánzik Vencsou város történelmi vásárlóutcájában.

2019-01-15

„Biometrikusan” emelkedik a repülő és hajójegyek ára Japánban

A japán kormány az utasok (kötelező) hozzájárulásával kívánja összegyűjteni a repülőtereken üzemebe helyezni kívánt arcazonosító rendszerek megközelítőleg 450 MUSD-s költségét.

2019-01-08

Az Amazon arcfelismerőjét teszteli az FBI

Az FBI (Szövettségi Nyomozóiroda) az Amazon Rekognition arcfelismerő megoldását teszteli.

2018-12-17

Az Amazon és a közösségi biometria alapú megfigyelőrendszerek

Az Amazon közelmúltban nyilvánosságra hozott új szabadalma egy olyan videokaputelefont körvonalaz, mely rendelkezik arcfelismerő funkcióval továbbá, egy adott felhasználó által gyanúsként regisztrált arc adatait megosztja az egymással kapcsolatban álló, az Amazon videokaputelefonját alkalmazó háztartásokkal.

2018-12-17

Szaporodó arcfelismerő-rendszerek az USA repülőterein

A Gemalto új, az utasellenőrző/beszállító folyamatok meggyorsítását célzó, arcfelismerő teszt rendszert helyezett üzembe a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér (LAX) 4. terminálján.

2018-12-10

Vizsgálat alatt a brit arcfelismerő-rendszerek rendőrségi alkalmazásának gyakorlata

Az Egyesült Királyság „Adatvédelmi Biztosa” (Elizabeth Denham) hivatalos vizsgálatot indított brit rendőrség által alkalmazott arcfelismerő-rendszerek hatékonyságát és jogszerű használat illetően.

/ 429 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: