SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

/ 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-11-25

Heroin használat kimutatása ujjlenyomat alapján

A Surrey Egyetem kutatóinak egy csoportja olyan ujjlenyomatazonosító technológiát fejlesztette ki, melynek segítségével – állításuk szerint – kimutatható, ha valaki heroinnal él, avagy csak érintkezésbe került az anyaggal; akár úgy is, hogy kezet fogott valakivel, aki előzőleg heroinhoz nyúlt.

2019-11-11

260 millió személy adatait kezeli az amerikai belbiztonság 2022-re

Az USA Belbiztonsági Minisztériuma egy új fejlesztés keretében vált át hamarosan az eddigi IDENT-ről az Amazon Web Services megoldásain futó, felhő alapú HART rendszerre.

2019-11-11

M.I. alapú objektumazonosítás problémái

Első sorban a katonai célú, mesterséges intelligencián (M.I.) alapuló objektumazonosító megoldások támadhatóságát feszegették az MIT Technology Review szerzői.

2019-10-21

Erőteljesen terjed a biometria alapú személyazonosítás a Benelux államokban

Drámaian megnövekedett a KKV-kat ért, kifinomult kibertámadások száma az elmúlt időszakban, a Ponemon Institute felmérése szerint, melybe 2000 IT és IT biztonsági céget vontak be az USA, az Egyesült Királyság, Németország, Ausztria Svájc, a skandináv és a Benelux államok területéről.

2019-10-14

Molekuláris szintű azonosító szenzorokat fejleszt az USA légiereje

Egy adott személy „mikro- és makroszintű” biológia jellemzőit regisztrálni és feldolgozás céljából elemezni képes érzékelők kutatásába fektet meglepő mennyiségű energiát és tőkét az Egyesült Államok (USA) légiereje.

2019-10-14

Új hangmintavételezési eljárás

Új, mesterséges intelligencia alapú, automatikus, kiváló mintavételezési minőséget kínáló hangmintagyűjtési technológiát dolgoztak ki a moszkvai Közgazdasági Egyetem és a Nyizsnyij Novgorodi Állami Nyelvészeti egyetem (LUNN) kutatói.

2019-09-01

Kína fokozza a polgárai biometrikus adatainak gyűjtését

A Kínai Népköztársaság elkezdte begyűjteni férfi állampolgárainak DNS mintáit, mellyel a megfigyelési és nyomon követési kapacitásait kívánja tovább fejleszteni az állam – a Radio Free Asia (RFA) állítása szerint.

2019-08-26

Jövöre kb. két emberre jut egy CCTV kamera Kínában

Előrejelzések szerint 626 millió CCTV fog üzemelni 2020-ra, az 1.4Mrd lakosú Kínai Népköztársaságban.

2019-08-26

Fegyvert fejlesztenek a közösségi médián alapuló biometriából

A közösségi médiát használó milliárdok akarva-akaratlanul járulnak hozzá biometrikus adataikkal katonai kutatásokhoz, a Biometric Update információi szerint.

2019-08-26

Okos üveg, saját analóg számítási kapacitással

Wisconsini Egyetem kutatói olyan “okos üveg” koncepcióval álltak elő, mely energiaforrás, érzékelő, valamint és processzorok nélkül képes felismerni képeket; és – a kutatók reményei szerint – az arcfelismerés területén is hasznosítható lesz.

/ 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: