SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2019-01-21

Arc, mint „fizetőeszköz”

Arcfelismerés alapú fizetési rendszer burjánzik Vencsou város történelmi vásárlóutcájában.

2019-01-15

„Biometrikusan” emelkedik a repülő és hajójegyek ára Japánban

A japán kormány az utasok (kötelező) hozzájárulásával kívánja összegyűjteni a repülőtereken üzemebe helyezni kívánt arcazonosító rendszerek megközelítőleg 450 MUSD-s költségét.

2019-01-08

Az Amazon arcfelismerőjét teszteli az FBI

Az FBI (Szövettségi Nyomozóiroda) az Amazon Rekognition arcfelismerő megoldását teszteli.

2018-12-17

Az Amazon és a közösségi biometria alapú megfigyelőrendszerek

Az Amazon közelmúltban nyilvánosságra hozott új szabadalma egy olyan videokaputelefont körvonalaz, mely rendelkezik arcfelismerő funkcióval továbbá, egy adott felhasználó által gyanúsként regisztrált arc adatait megosztja az egymással kapcsolatban álló, az Amazon videokaputelefonját alkalmazó háztartásokkal.

2018-12-17

Szaporodó arcfelismerő-rendszerek az USA repülőterein

A Gemalto új, az utasellenőrző/beszállító folyamatok meggyorsítását célzó, arcfelismerő teszt rendszert helyezett üzembe a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér (LAX) 4. terminálján.

2018-12-10

Vizsgálat alatt a brit arcfelismerő-rendszerek rendőrségi alkalmazásának gyakorlata

Az Egyesült Királyság „Adatvédelmi Biztosa” (Elizabeth Denham) hivatalos vizsgálatot indított brit rendőrség által alkalmazott arcfelismerő-rendszerek hatékonyságát és jogszerű használat illetően.

2018-11-26

Tilosban átkelő gyalogos – helyett buszreklám

Semmi sem tökéletes, még Kínában sem. Egy, a kínai kormány által finanszírozott és letelepített valósidejű arcfelismerő rendszer feladata az lenne, hogy a szabálytalanul átkelő gyalogosokat azonosítsa.

2018-11-20

40x-es dróntechnológia, gekkó és darázs „alapokon”

A Lausannei Egyetem (EPFL, Svájc) és a Stanford (USA) közös projektjének keretében olyan drónt fejlesztettek ki a kutatók, mely saját súlyának negyvenszeresét (40x) képes megmozgatni (vontatni).

2018-10-15

15 másodperces útlevélellenőrzés Dubaiban

A világ egyik legforgalmasabb repülőterének 3-as terminálján üzembe helyeztek egy ún. „Okos alagutat”, mely emberi tevékenység nélkül, a hagyományos útlevélvizsgálatot megkerülve, AI háttérrel rendelkező biometrikus azonosítók segítséggel léptetik ki/be az utasokat.

2018-10-08

Málta arcfelismerővel felturbózott CCTV rendszer telepítését tervezi

Málta Miniszterelnöke (Joseph Muscat), egy közelmúltban elhangzott rádió interjúban, úgy nyilatkozott, hogy egy arcfelismerő szoftverrel megtámogatott CCTV rendszert kerülhet telepítésre a szigetország számos területén.

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: