SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-12-17

Szaporodó arcfelismerő-rendszerek az USA repülőterein

A Gemalto új, az utasellenőrző/beszállító folyamatok meggyorsítását célzó, arcfelismerő teszt rendszert helyezett üzembe a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér (LAX) 4. terminálján.

2018-12-10

Vizsgálat alatt a brit arcfelismerő-rendszerek rendőrségi alkalmazásának gyakorlata

Az Egyesült Királyság „Adatvédelmi Biztosa” (Elizabeth Denham) hivatalos vizsgálatot indított brit rendőrség által alkalmazott arcfelismerő-rendszerek hatékonyságát és jogszerű használat illetően.

2018-11-26

Tilosban átkelő gyalogos – helyett buszreklám

Semmi sem tökéletes, még Kínában sem. Egy, a kínai kormány által finanszírozott és letelepített valósidejű arcfelismerő rendszer feladata az lenne, hogy a szabálytalanul átkelő gyalogosokat azonosítsa.

2018-11-20

40x-es dróntechnológia, gekkó és darázs „alapokon”

A Lausannei Egyetem (EPFL, Svájc) és a Stanford (USA) közös projektjének keretében olyan drónt fejlesztettek ki a kutatók, mely saját súlyának negyvenszeresét (40x) képes megmozgatni (vontatni).

2018-10-15

15 másodperces útlevélellenőrzés Dubaiban

A világ egyik legforgalmasabb repülőterének 3-as terminálján üzembe helyeztek egy ún. „Okos alagutat”, mely emberi tevékenység nélkül, a hagyományos útlevélvizsgálatot megkerülve, AI háttérrel rendelkező biometrikus azonosítók segítséggel léptetik ki/be az utasokat.

2018-10-08

Málta arcfelismerővel felturbózott CCTV rendszer telepítését tervezi

Málta Miniszterelnöke (Joseph Muscat), egy közelmúltban elhangzott rádió interjúban, úgy nyilatkozott, hogy egy arcfelismerő szoftverrel megtámogatott CCTV rendszert kerülhet telepítésre a szigetország számos területén.

2018-10-08

Arcfelismerő szoftver aktiválná a testkamerákat

Legalább is egy új szabvány és egy kezdeményezés szerint, az Egyesült Államokban.

2018-10-07

Arckép, DNS-ből

Kutatók kifejlesztettek egy új módszert, mely ötvözi az arcfelismerés és a DNS-szekvenálás technológiáját, lehetővé téve arckép megalkotását genetikai információk alapján, ezzel is megkönnyítve pl. a rendőrségmunkáját.

2018-09-17

Állami támogatással hódítja a globális piacot kínai íriszazonosítás

A kínai írisz-azonosítás „atyja” Tan Tieniu 1998-ban tért vissza az Egyesült Királyságból és alapította meg kutató csapatát a Kínai Tudományos Akadémián.

2018-09-03

Security Innovation Award a Security Essen 2018-on

Hatodik alkalommal osztják 2018. szeptember 25-én ki a legnagyobb európai, biztonságtechnikai szakkiállítás (Security Essen) innovációs díjait.

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: