SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-09-03

Security Innovation Award a Security Essen 2018-on

Hatodik alkalommal osztják 2018. szeptember 25-én ki a legnagyobb európai, biztonságtechnikai szakkiállítás (Security Essen) innovációs díjait.

2018-07-10

AI/MI alapú 3D arcfelismerés

A Nyugat-Ausztráliai Egyetem kutató új (AI/MI: mesterséges intelligencia) alapokra kívánják helyezni a 3D-s arcfelismerés technológiáját.

2018-07-10

Összelegózott AI - a Baidu segítségével

A Baidu (a kínai Google és AI óriás) AI platformjának legújabb verziója olyan eszközöket tartalmaz, mely elérhetővé teszi arcfelismerés és élőszövegfeldolgozás megoldások fejlesztését olyan vállalkozások számára is, melyek hiányt szenvednek megfelelő képességű programozók terén.

2018-07-10

Nagy Testvér X a láthatáron

A Purdue Egyetem kutatói olyan megoldást (PHADE) fejlesztettek ki, melynek segítségével a CCTV rendszerek személyre szabott üzenetet képesek küldeni egy adott, a rendszer egy, vagy több kamerájának látóterében lévő személy mobiltelefonjára anélkül, hogy az regisztrált volna (kifejezetten az adott CCTV rendszer „szolgáltatására”), ismernék az adott telefon IP, vagy MAC címét.

2018-07-02

Felpörögtek a „biometrikus események” az Egyesült Királyságban

Egy múlt héten nyilvánosságra (de már 4 éve megalkotott) hozott dokumentum szerint, a Brit Belügyminisztérium egy központi adatbázis létrehozását tervezi.

2018-06-26

Alkotmányos pofont kapott a koreai gyermek-ujjlenyomat törvény

Dél-koreai parlamenti képviselők egy csoportja idén áprilisban nyújtott be törvénymódosítási javaslatot, mely lehetővé tette volna az ország kormánya számára, hogy szülői beleegyezés nélkül gyüjtsön és tároljon ujjlenyomatot 4 éves, vagy annál fiatalabb gyermekektől.

2018-06-17

19 szemű „sáskát” tesztel a kínai rendőrség

Jelen esetben szó szerint, ámbátor memória csak részlegesen játszik itt szerepet. Egy adott képsorozatra adott agyi válasz, mely Buffalói Egyetem szerint ugyan úgy alkalmas a személy azonosságának nagybiztonságú megállapításához, mint az ujjlenyomat.

2018-06-17

Virtuális kerítést tesztelnek USA és Mexikó határán

Épp most folyik egy virtuális határvédelmi rendszer tesztje az USA déli határának egy kicsiny részén. Az Anduril fantázianevű, szigetüzemű (tápellátása napelemekkel is megoldható) rendszer több érzékelő (mikrohullámú mozgásérzékelő, lézeres mozgás és távrézékelők), kamera és kommunikációs rendszer harmonikus egysége egy AI (MI – mesterséges intelligencia) vezérlése mellett.

2018-06-04

Erősödik a kínai biztonságtechnikai termékkel szembeni nyomás Washingtonban

Név szerint említették meg a Hikvisiont és a Dahuát abban a törvénytervezetben, melynek célja a kínai biztonságtechnikai és kommunikációs termékek alkalmazásának betiltása.

2018-05-28

Szökésben lévő gyanúsítottat kaptak el AI-val felturbózott CCTV kamerák segítségével Kínában

Egy koncertről szeretett volna távozni egy „Yu” néven emlegetett úr, Kína Csöcsiang tartományában, de a kijáratnál már rendőrök várták. Yu úr egy nagyobbacska (kb. 4.5 MFt érték ) burgonya szállítmányt „felejtett el” kiegyenlíteni még 2015-ben Santung tartományban, inkább odébb költözött 700 km-rel.

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: