SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2018-10-15

15 másodperces útlevélellenőrzés Dubaiban

A világ egyik legforgalmasabb repülőterének 3-as terminálján üzembe helyeztek egy ún. „Okos alagutat”, mely emberi tevékenység nélkül, a hagyományos útlevélvizsgálatot megkerülve, AI háttérrel rendelkező biometrikus azonosítók segítséggel léptetik ki/be az utasokat.

2018-10-08

Málta arcfelismerővel felturbózott CCTV rendszer telepítését tervezi

Málta Miniszterelnöke (Joseph Muscat), egy közelmúltban elhangzott rádió interjúban, úgy nyilatkozott, hogy egy arcfelismerő szoftverrel megtámogatott CCTV rendszert kerülhet telepítésre a szigetország számos területén.

2018-10-08

Arcfelismerő szoftver aktiválná a testkamerákat

Legalább is egy új szabvány és egy kezdeményezés szerint, az Egyesült Államokban.

2018-10-07

Arckép, DNS-ből

Kutatók kifejlesztettek egy új módszert, mely ötvözi az arcfelismerés és a DNS-szekvenálás technológiáját, lehetővé téve arckép megalkotását genetikai információk alapján, ezzel is megkönnyítve pl. a rendőrségmunkáját.

2018-09-17

Állami támogatással hódítja a globális piacot kínai íriszazonosítás

A kínai írisz-azonosítás „atyja” Tan Tieniu 1998-ban tért vissza az Egyesült Királyságból és alapította meg kutató csapatát a Kínai Tudományos Akadémián.

2018-09-03

Security Innovation Award a Security Essen 2018-on

Hatodik alkalommal osztják 2018. szeptember 25-én ki a legnagyobb európai, biztonságtechnikai szakkiállítás (Security Essen) innovációs díjait.

2018-07-10

AI/MI alapú 3D arcfelismerés

A Nyugat-Ausztráliai Egyetem kutató új (AI/MI: mesterséges intelligencia) alapokra kívánják helyezni a 3D-s arcfelismerés technológiáját.

2018-07-10

Összelegózott AI - a Baidu segítségével

A Baidu (a kínai Google és AI óriás) AI platformjának legújabb verziója olyan eszközöket tartalmaz, mely elérhetővé teszi arcfelismerés és élőszövegfeldolgozás megoldások fejlesztését olyan vállalkozások számára is, melyek hiányt szenvednek megfelelő képességű programozók terén.

2018-07-10

Nagy Testvér X a láthatáron

A Purdue Egyetem kutatói olyan megoldást (PHADE) fejlesztettek ki, melynek segítségével a CCTV rendszerek személyre szabott üzenetet képesek küldeni egy adott, a rendszer egy, vagy több kamerájának látóterében lévő személy mobiltelefonjára anélkül, hogy az regisztrált volna (kifejezetten az adott CCTV rendszer „szolgáltatására”), ismernék az adott telefon IP, vagy MAC címét.

2018-07-02

Felpörögtek a „biometrikus események” az Egyesült Királyságban

Egy múlt héten nyilvánosságra (de már 4 éve megalkotott) hozott dokumentum szerint, a Brit Belügyminisztérium egy központi adatbázis létrehozását tervezi.

első oldal 5-öt vissza előző oldal / 433 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: